Férjem problémájával Borsod megyében melyik orvoshoz
forduljunk?Többi lent.
Figyelt kérdés
57 éves a férjem.Évek óta küzd úgymond "krákognia"kell ha nem akar fulladozni.Elmondása szerint úgy érzi,hogy a feljövő váladék a hátsó garatban folyik le,és letapad.Elalvás előtt pedig feltétlen.Van szívproblémája amire szed:Betaloc zok,Verospiron,és Ednyt tablettát.Az elmúlt napokban nagy lázzal járó megfázáson esett át,azt hittük a letapadó nyák megfojtja.ACC valamennyire használ,de attól sajnos eldugul az orra,szegény még jobban szenved,csak nappal mer inni belőle.Theospirex tablettát sem szedheti,mert béta blokkoló van benne,és szíve miatt ismét nem jó.Ami még használ,az a swist herba tea. Nem tudjuk,hogy arcüregi probléma e,vagy más.Nagyon szeretnénk ennek a végére járni,és végleg meggyógyítani.Mi lenne a teendő?
A háziorvoshoz kell a problémával menni, ő meg szépen beutalja vizsgálatokra
2022. aug. 25. 08:48
3/12 anonim válasza:
Ha cigizik tegye le a bagót, tipikus bagós tünet.
2022. aug. 25. 08:50
4/12 anonim válasza:
Többszörösen eltévesztetted a helyet. Egyrészt ez itt nem távgyógyító hely. Amióta covid van, levélben, telefonon is gyógyítanak orvosok, de nem sűrűn látogatnak el ide. És ha mégis, itt nem diagnosztizálhatnak stb.
A másik meg a férfiak egészsége rovat sem stimmel, mert nem a férfi nemi szervekkel, és annak működésével kapcsolatban köhécsel.
Orvoshoz kellene fordulni, és a megye is tökéletesen érdektelen.
2022. aug. 25. 09:36
5/12 anonim válasza:
Háziorvos, értelemszerűen. És köptetőt nem is veszünk be éjszakára, csak nappalra.
2022. aug. 25. 09:42
6/12 A kérdező kommentje:
Eltévesztettem a helyet bocsánat.Más is téved.Nem tudom ti hogy vagytok vele,de itt Borsodban (sztem mindenhol)a háziorvos beutal,de minimum 5 hónap mire bekerülünk a szakrendelésre.Így rákényszerülünk,hogy privát menjünk el ugyebár.A kérdésem az volt,hogy Borsodban tudtok e a fent leírtakban megfelelő szakorvost,hogy hova,kihez érdemes menni.Esetleg ha valaki ilyen gondokkal küszködik,szívesen elfogadnám tanácsát.
2022. aug. 25. 11:17
7/12 anonim válasza:
Pesten sem jobb. Én is több vizsgálatra elő vagyok jegyezve. Decemberre.
Magánrendelőbe is csak úgy szabad menni, hogy mindenről tudjanak, ahol fogadják. A háziorvos tud segíteni ebben is. És vannak tb-vel szerződött magánkórházak, szakorvosi rendelők is, ahol ugyanúgy ingyenes az ellátás, mint az államiban. De a sima fizetősbe sem szabad elmenni úgy, hogy csak úgy ahogy elmondjátok, mi minden baja van, és miket kap.
2022. aug. 25. 11:30
8/12 anonim válasza:
Dohányzás, COPD (szintén dohányosok betegsége), reflux és alkoholfogyasztás lehet mögötte. Orvos is ezeket fogja sorban kizárogatni.
2022. aug. 25. 11:31
9/12 A kérdező kommentje:
8/8-as ez nem nyert.Amúgy nem az orrán jön a váladék többsége,hanem a garatba.Tehát a reflux lehetséges kizárva.
2022. aug. 25. 11:37
10/12 anonim válasza:
Legalább utána olvashatnál... A reflux a nyelőcső és a garat felmaródását és irritációját okozza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!