Érzékenyen bőr mellet hogyan tudnék naponta borotválkozni?
Nagyon gyorsan nő a szőröm és nagyon gusztustalan is sokkal sötétebb mint a bőröm és ritka is rá adásul 10 évvel öregit ha néhány napig nem borotválkozok.
Viszont az arc bőröm nagyon érzékeny.
Ki pirosodik és kipattot foltokban.
A leginkább érintett terület az állkapocs csontomon végig lévő bőr és a nyakam teteje( remélem érthető mire gondolok).
Jelenleg mindig csak minimun 5 perces forró zuhany és arc radír után borotválkozok utána pedig hideg vízet engedek az arcomra néhány percig és after shavet használok ezzel a módszerrel 2 naponta megtudok borotválkozni minimális irritáció mellet de jó lenne ha naponta tudnék irritáció nélkül. Mit tudok még ezen kívül tenni?
Ne arcradirozz. Főleg ne akkor ha érzékeny bőrü vagy.
Dmben kapható érzékeny bőrre való borotvagél/hab. Próbálkozz azzal.
Borotvát felülről lefelé húzd, ne alulról felfelé.
Borotnálás után mosd meg az területet antibakterialis arclemosó géllel majd kend be szenzitiv bőrre való krémmel.
Az előkészítésen sok múlik.
Megmosod szappannal, leöblíted. De ne hideg vízzel.
Kicsit bevizezel egy törülközőt beteszed a mikróba 30 mp-re. Ha elég forró, akkor bebugyolálod vele a fejed. Hagyod felpuhulni 5 percet, addig lehet előkészíteni a szereléket.
Beáztatod a pamacsot forró vízbe, megnedvesíted a borotvaszappant.
Pár perc pamacsázás után felveszel vele a szappanból.
Jó alaposan bepamacsolod a szakállas részt. Kell neki 2 p ecsetelés, nem csak bekened, hanem jól bedolgozod a szőrbe.
Lehúzod a szőr növésének irányában, sose visszafele.
Ezután jöhet a hidegvizes lemosás, törlés, arcszesz.
A sokpengés hi-tech izéket nem ajánlom. Sokkal jobb egy hagyományos zsilettpengés. Nekem a Mercure Future borotva nagyon bevált Feather pengével.
A fújós habokat is felejtsd el, sokkal jobb eredményt ad a borotvaszappan. Én Benke Erika szappanjait használom.
Én is naponta borotválkoztam, bár nekem nem pattogott ki a bőröm. Viszont a mindennapos borotválás miatt érzékennyé vált a bőröm. Néhány hónapja leálltam a mindennapos borotválásról és észrevehetőem szebb lett a bőröm.
A mindennapi arcradír sem jó. Elég heti 1-szer, a többi nap sima vízzel mosd meg, és csak 3-4 naponta borotválkozz csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!