Melyik vizsgálatot választanád? A többi lent.
10es vagyok. Nem konkrétan rád gondoltam. Persze alap esetben furcsa ez. Nálunk a nem hivatásosaknak nem is része az üzemorvosi vizsgálatnak ez. Van ekg, vércukor, vérnyomás, látás, ill. vizelet vizsgálat.
A hivatásosoknak szigorúbb a dolog. Csak arra akartam utalni ezzel, hogy szerintem nem kell ettöl félni, ha pedig valamilyen okból kifolyolag kötelezö a dolog akkor el kell fogadni.
10
A nők is rühellik a nőgyógyászati vizsgálatot, nagy többségük legalábbis. Sokan nem is járnak.
11
Ott a pont; az üzemorvosnak egyszerűen nincs köze hozzá.
13
Nem, nem kell elfogadni. Ha ezen múlna a melóm, inkább váltanék munkahelyet, de az elveimmel ellenkező dolgot parancsra nem teszek.
14
Nincs túlmisztifikálva. Egyszerűen nem engedek idegent az intim szférámba. Ennyi. Férfiaknak ez sokkal könnyebb, mert leélhetik az életüket anélkül,hogy erre szükségük lenne. A nőknek valóban nehezebb.
16
Nem szégyenlős lett, hanem túl önérzetes. Magamat is beleértve. A privát szférám tabu. Nem azért, mert szégyenlős vagyok, hanem mert az önérzetem, önbecsülésem nem engedi. Az ilyen "parancsszóra mutasd magad" világ meg remélem, örökre elmúlt már. Szóval, szerintem nincs szó szégyenlősségről. Nem támogatok semmilyen kötelező vizsgálatot. Az üzemorvosit is ellenzem, csak azért tűröm, mert a mi dokink nem igazán foglalkozik vele. Megkérdezi, hogy jól vagyok-e, mondom, hogy igen, oszt' jónapot. (Bizonyos foglakozáaok esetén aláírom, hogy fontos lehet, de a tanári pálya pont nem ilyen.)
#18 Kicsit kevered a dolgokat. Üzemorvosról van szó, feltételezhető, hogy felnőtt férfiakról van szó.
Nem vagyok szégyenlős, voltam kollégista, járok uszodába és konditerembe, minden alkalommal meztelenül zuhanyzom. Viszont ott a férfiak nem egymást nézik, mert akkor könnyen előfordulhat, hogy az intenzív osztályon ébredne (ez persze erős túlzás). Persze minden alkalommal lát az ember férfi nemi szerveket, de nem arra figyel. Ugyanúgy mások is látják az én nemi szerveimet, de ők sem erre koncentrálnak. Viszont az üzemorvos ezt tenné, de teljesen értelmetlenül. Semmi köze hozzá, akár orvos akár nem. A fogorvos sem vizsgálja meg pl. a herék állapotát.
Elmúltan negyven, két gyermekes apa vagyok, több mint tíz éve nős. Most őszintén, mi az amit észre tudna venni, amit eddig más vagy én nem vettem észre? Nem beszélve arról, hogy a mikor elmúltam 40, azóta évente járok urológiai szűrésre. Apámnál 15 éve húgyhólyag daganatot diagnosztizáltak, mivel már az első tünetnél felkereste az orvost, így időben elkapták. Azóta is tünetmentesen éli az életét. Fél évente jár kontrollra. Amikor betöltöttem a 40-et, megkérdeztem az orvosát, hogy mit javasol. Éves kontrollt ajánlott. Nem is apám betegsége miatt, hanem a korom miatt. Évente felkeresem, nem kellemes, de egy urológustól elviselem a vizsgálatot. Kb. 10-15 perc. Tapintásos vizsgálat (here, prosztata) és UH (here, hólyag, vese, prosztata).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!