6 csillagos vérkép, ad okot az aggodalomra 32/F?
Kreatinin : 119 umol/l * 74 - 110
Koleszterin : 6,70 mmol/l * 3,90 - 5,20
Triglicerid : 2,12 mmol/l * 0,50 - 2,00
Neutrophyl : 42,8 % * 50,0 - 70,0
Eosinophyl : 0,9 % * 2,0 - 7,0
Limphocyta : 49,4 % * 25,0 - 40,0
Az hozzá tartozik, hogy 7-re mentem vérvételre, előz (vagyis aznap) éjszaka hajnali 2-kor még ettem némi kolbászt almapaprikával, kockasajttal és camambert sajttal, de nem olyan sokat. Persze mondták hogy éhgyomorral kell menni, de azt én úgy értelmeztem, hogy reggelire nem eszek semmit. Éjszakai evés talán -bár ez tipp- kicsit felküldhette a koleszterint, de mondjuk rendszeresen eszek éjszaka, persze a munkámból adódóan rohadtul nem kelek 7-kor, hanem mindig délbe.
Mondjuk az hogy hajnalban eszel alapból nem egészséges, főleg nem ezek.
A vérképbe belezavar, de talán mondjuk így legalább belváros hogy nem jó ahogy étkezel.
"persze a munkámból adódóan rohadtul nem kelek 7-kor, hanem mindig délbe."
Informatikus-féle vagy?
Nem minden labornál minuszolnak, ami a referenciatartományon kívül esik, azt a legtöbb labor csak csillagozza.
Illetve nem minden ember egyforma, ami másnak kevés, neked lehet pont jó. Háziorvos (vagy a szakorvos aki elrendelte a laborvizsgálatot) megnézi majd ezt, és kiértékeli, van-e aggodalomra okod.
Hát nekem ennél sokkal több az eltérésem egészséges életmód és jó súly ellenére is. Picit fiatalabb nőként.
Viszont ismételtesd meg úgy, hogy előtte nem eszel vagy 10 órával.
Egyedül a koleszterinszint az, amin el kellene gondolkodni, te tudod, milyen a testsúlyod, bár az éjszakai kolbász alapján elég logikus. Mármint nem azért, mert amiatt rossz eredményt adott a vérvétel, hanem ha éjszakánként kolbászt eszel, nem olyan meglepő, hogy magas a koleszterined.
Az éhgyomor leginkább tényleg a vércukorszint miatt fontos, bár valóban befolyásolja a koleszterinszintet is, az is változik a nap folyamán, de azért nem ennyit. Normális tartományban lévő koleszterin nem megy fel hétre azért, mert 6 órával előtte ettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!