A forró fürdő károsítja a heréket?
Nem.
De a hímivarsejteket károsíthatja. Fogamzásgátlásnak nem jó módszer, de aki gyereket akar, az kerülje a forró fürdőt.
Ez a gyakori és kiirthatatlan tévedés azon alapul, hogy a spermiumok mozgása, élettartama jobb a hűvösebb környezetben, állítólag ezért van kívül a here.
Annyit mondanék csak, hogy a szaunázó népek (pl. skandinávok) sem pusztultak ki, az afgánok sem és a négerek sem.
hát.. valszeg már nem lesz gyerekem, nem is terveztem soha.
köszi a válaszokat :D
JA XD én akartam feltenni a kérdést, de nem tudtam, úgyhogy megkértem mást xDDD
azt hittem én tettem fel xD
a lényeg, hgoy ez az én kérdésem, csak más rakta fel.. na xD
"A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad"-nak
Ugyanakkor a természeti népek közül soknak a férfijai hideg vízbe ülnek, mielőtt szexelnek. Tudnak valamit.
Tény, hogy a herék a testen kívül helyezkednek el, hőmérsékletük 34-35 fok. A hímivarsejtek érése 74 nap, és az érési folyamat kezdetén rendkívül sérülékenyek. Ilyenkor egy forró fürdő a nagy részüket olyan mértékben károsíthatja, hogy a férfi ideiglenesen terméketlen lesz akkor, amikorra ezeknek a hímivarsajteknek meg kellene érnie, azaz kb 2-2,5 hónap múlva.
A hímivarsejtek érése 74 nap..
Ez érdekes, én úgy tudom, hogy 3 nap alatt teljes az állomány, azaz a maximális spermaszám, amire csak képes a férfi szervezete.
A Krio rt is ezért kér a donoroktól legalább 3 nap önmegtartóztatást mielőtt mintát adnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!