Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy rövid a fitymafékem, és műtétre lenne szükségem? Annyira kínos, intim. Nem tudom hogyan mondjam el.
Ha 14 felett vagy és elmennél a háziorvosodhoz, urológushoz, akkor is fontos lenne ezt tudniuk otthon, de egyedül is mehetsz ekkor. Anya! Apa! Van egy számomra nem könnyű helyzet és ebben kérem a segítségeteket. A fitymámnál a féket nagyon rövidnek gondolom. Tisztításkor fájdalmat érzek / kellemtelen érzetem van. Szeretném, ha elmennénk urológushoz / elmegyek urológushoz vagy háziorvoshoz. Szeretném megkérdezni az orvos véleményét. Ha együtt megyünk a dokihoz, akkor egyedül megyek be hozzá, de te / ti megvárhattok a váróban.
Egyébként pedig a dokihoz is bemehetnek a szüleid, mert a vizsgálat nem előttük történik, ha elszeparálva tőlük vagy egy másik helységben.
Tudom, hogy kellemetlen az ilyet közölni, de ha most elkezdesz kommunikálni számodra nem könnyű dolgokat, akkor ez a későbbiek során növeli az önbizalmad, mert mertél valamit elmondani, bátor tudtál lenni, tudtál segítséget kérni, stb.
Drukkolok, h. minden rendben legyen.
Nincs ebben semmi szégyellni való. Anyud pelenkázott annak idején, lehet hogy sok év telt el azota, de szerintem pár éve még ugyan úgy ellenörizte a dogokat hogy minden rendben van e. Ő szült, te vagy a fia. Innentöl kezdve nyugodtan megbeszélhetsz vele ilyen dolgokat. De amúgy nem feltétlen muszály rögtön pontosan megmondanod hogy mi a gond. Azt is mondhatod hogy gond van lent és szeretnéd ha elkisérne a dokihoz. Aztán úgy is rákérdez hogy mi, akkor pedig mondhatod hogy nagyon szégyennled. Biztos biztatni fog, aztán megbeszélitek. Így már a dokihoz is úgy mentek majd hogy lesz egy kis tapasztalatod arról hogy milyen ezekröl a dolgokról mással beszélni. Az orvostól sem kell féni, ez a dolguk. Nap mint nap más férfiak szerszámát vizsgálják, te is csak egy leszel a sok közül.
Annyit tudok tanácsolni, hogy anyuddal keresetek egy olyan orvost aki rendes, sajnos vannak érdekes, kiégett orvosik is akik nem feltétlen a jo modorukról híresek.
Ne félj, nem lesz semmi gond! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!