Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Megmértem a lázamat és 38,2...

Megmértem a lázamat és 38,2 mutat kicsit rosszul is érzem magam, ezt a hőt már kell valamivel csillapítani vagy még normális? 16

Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Ez már láz, vegyél be egy lázcsillapítót. A normális testhő 36-37 között van.
2021. jún. 9. 12:37
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Ha nagyon szarul erzed magad akkor vegyél be, de ilyenkor még felesleges, pihenni kell.
2021. jún. 9. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

37,5-től már láz.

Gyógyulj mielőbb, jobbulást!

2021. jún. 9. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem normális, ez már láz, de erre még nem kell feltétlenül lázcsillapító. Ez még egyáltalán nem veszélyes hőmérséklet, az olyan 39 fölött kezdődik. Viszont ha csak 39 foknál vennél be lázcsillapítót lehet felmegy még, mielőtt hatni kezd, ezért szokták kicsit korábban, megelőzés jelleggel. Vagy csak azért is lehet, mert nem akarod magad annyira rosszul érezni. Én 38.6 körül szoktam bevenni, de igazából rád van bízva, bevehetsz erre is, de nem muszáj:) Pihenj, igyál és méregesd, hogy nem megy-e feljebb.
2021. jún. 9. 12:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Es mit ajanlotok ami leviszi?
2021. jún. 9. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:
38,2-nél én már olyan rosszul vagyok, hogy beszélni sincs kedvem. Alapból a testhőm még a 36-ot se éri el, 36,6-nál márérzem, hogy bajok lesznek. Hívd fel a dokidat inkább, lehet összeszedtél valamit, amire antibiotikum kell!
2021. jún. 9. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Hűtőfürdővel, borogatással lejjebb viheted a lázadat, de a kiváltó okot ezzel nem szünteted meg. Konzultálj orvossal!
2021. jún. 9. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
#5: Algopyrin
2021. jún. 9. 13:10
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
A láz segít legyűrni a kórokozót. Csillapítani csak akkor kell, ha rossz közérzetet okoz, vagy rosszul érzed magad. Lázcsillapításra legjobb a paracetamol, illetve a pyrinek, pl. az Algopyrin, Kalmopyrin.
2021. jún. 9. 13:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Az Algopyrin nekem is hatni szokott, bár ajánlani másnak nem merem. Tesómnak adtam egyet pár éve (neki a feje fájt) és perceken belül rosszul lett tőle.
2021. jún. 9. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!