Régebben valóban így volt, de csak azért, mert a homoszexuálisok nem eshettek egymástól teherbe így nem is használtak óvszert szex közben, nem tudták hogy a fertőzésektől is védené őket. Másik ok, hogy régebben nem volt elfogadott a meleg párkapcsolat, így nem is nagyon törekedtek a monogámiára, a promiszkuitás dívott, tehát sokkal gyakoribbak voltak a párcserék és egyéjszakás kalandok mint a heteróknál, így logikusan jobban is terjedt a betegség. A heterók, főleg egyéjszakás kalandoknál rendszerint óvszert használtak.
Napjainkban már nem állja meg a helyét az az állítás hogy az AIDS tipikusan a melegek betegsége lenne, mivel egyre inkább teret nyert az utóbbi 20-30 évben a szexuális szabadosság.
2021. máj. 9. 07:05
2/9 anonim válasza:
#1 ez nem igaz. 2018-as tanulmány szerint a homoszexuális/biszex férfiak még mindig 28-szor nagyobb arányban HIV fertőzöttek.
Ez azért van, mert egyrészt náluk még mindig sokkal nagyobb a szabadosság, sokkal kevesebb a homo párkapcsolat, mint a hetero, másrészt sajnos kisebb arányban használnak gumit, harmadszor pedig az ánusz sokkal sérülékenyebb, mint a vagina, könnyebben alakulnak ki akár csak hajszálrepedések is, így ott könnyebben terjed a vírus.
2021. máj. 9. 08:14
3/9 anonim válasza:
#2 Azért azt is tegyük hozzá, hogy a bi/meleg férfiak gyakrabban járnak HIV szűrésre, tehát náluk hamarabb kiderül, ha elkapták, mint a heteróknál. Gyakorlatilag egy heterót nem ismerek, aki valaha elment volna HIV szűrésre, melegek közül többet ismerek, aki rendszeresen jár. Heteróknál már csak akkor derül ki a fertőzés, ha AIDS-es lesz, ami egy teljes évtizeddel később is lehet a vírus elkapása után, egészen addig nem is tudja, hogy beteg, és nem kerül be a statisztikába sem.
2021. máj. 9. 11:35
4/9 A kérdező kommentje:
A második válaszadót miért kellett ennyire lepontozni?! >(
2021. máj. 9. 15:07
5/9 A kérdező kommentje:
Fáj, hogy esetleg lehet benne igazság?
Ő legalább mutatott is forrást, még ha az nem is szakmailag hivatalos publikáció.
2021. máj. 9. 15:09
6/9 anonim válasza:
#5 én se értem, hogy mikor ott egy hivatalos forrás, miért fáj egyeseknek az igazság😂Tetszik nem tetszik, ez van🤷🏼♀️Amúgy #3 nem tudom, milyen embereket ismersz, de nekem az összes exem volt már szűrésen. Én is voltam már vagy 3x életemben(hetero emberekről van szó). Nem gondolnám, hogy melegek gyakrabban járnának, ennek semmi köze a nemi orientációhoz.
2021. máj. 9. 15:20
7/9 anonim válasza:
Rohadt egyszeru oka van. Vegbelen keresztuli aktusnal serul a ham, nagy esellyel a passziv fel fertozodik, hetero aktusnal pedig inkabb a no, mert a huvelyen keresztul jobban tamad a virus a spermabol, mint az o valadekabol a ferfi peniszere. Egyszeru mechanikai oka van.
2021. máj. 9. 19:06
8/9 anonim válasza:
Nem igaz. egyszerűen csak gyakrabban járnak szűrésre mint a hetero pasik. És míg a heterók évekig vígan fertőznek, a homoszexuálisoknál hamarabb kiderül ha baj van. Ennyi. Amúgy a hetes nagyon jól leírta mi van.
2021. máj. 10. 20:10
9/9 anonim válasza:
Bár 8. kapott pár lepontozást, igaza van.
Egy rakás heteró pasira úgy kell ráimádkozni a gumit, még egyéjszakásnál is.
Csak tudnám, hogy a francba lehet valaki ennyire bátor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!