Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha magasabb vagyok, mint a...

Ha magasabb vagyok, mint a nemileg fejlettebb osztálytársaim, még mennyit fogok nőni?

Figyelt kérdés
Elég nehéz ezt elmagyarázni, de az a lényeg, hogy én alig vagyok szőrös, mégis magasabb vagyok több szőrös osztálytársamnál is, tehát amikor én is már szőrös leszek meg mutálni fogok, már sokkal magasabb leszek náluk, vagy ez nincs összefüggésben?

2021. máj. 1. 16:49
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Részben függ csak össze. A szőr megjelenése azt jelzi, hogy serdülsz. De a magasság és hogy ki mennyire lesz szőrös, az genetikai vagyis öröklött tulajdonság. Így ebből ezt megjósolni nem lehet.
2021. máj. 1. 16:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Abszolut nincs összefüggésben.

Volt osztálytársam pl. már 12 éves korában 170 centi magas volt. Ma 25 évesen még mindig ugyanannyi. :D

2021. máj. 1. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Volt egy 12 évesen 183 cm magas osztálytársam, 190-nél nem nőtt tovább (na nem mintha az alacsony lenne, csak nem sok jött már utána). Lányban is, aki 10 évesen 154 cm volt, 14-15 éves korára 162 lett és meg is állt ennyinél. Másik csaj szintén első-második volt a tornasorban évekig, de ő is 160 körüli felnőttként.

Viszont ismerek olyan fiút, aki a gimi elején jó, ha 165 volt, érettségin meg közel 190. Lányt is, aki mindig az alacsonyabbak közé tartozott 13-14 éves koráig és felnőttkorára 173 lett.

És olyan pasit is, aki mindig magas volt és 2 m-re nőtt.

Szóval dióhéjban, a gyerekkori magasság nem jelent semmit sok esetben. Inkább a családból kell kiindulni, szüleid, nagyszüleid mekkorák? Vannak magas emberek a családban vagy inkább alacsonyabbak?

2021. máj. 2. 08:46
 4/4 anonim ***** válasza:
A belső elválasztású mirigyek hormonjai egymás működését befolyásolják. A nemi hormonok gátolják az agyalapi mirigy növekedési hormon elválasztását. Ez okozza, hogy a korai érettség többnyire alacsonyabb növéssel jár együtt. Az agyalapi mirigy hormon elválasztását azonban a mirigy daganatai is befolyásolják. Emiatt feltűnően magasra növekedés során érdemes endokrinológushoz fordulni (már csak ellenőrzés céljából is).
2021. máj. 2. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!