Vesekő 23 évesen? Mi történt? Segítség
Tegnap este futni mentem és gáttájékon elkezdtem szúró fájdalmat érezni, majd abba is hagytam a futást és a sétálás is fájdalmat okozott. Elmentem wc-re és véreset vizeltem, kegyetlenül fájt. Fél óra alatt hazavánszorogtam, ismét heves vizelési ingerem volt és ismét véres volt.
Elmentem a korházba, megvizsgálták a vizeletet, addigra már nem volt vörös színű, de kimutatták, hogy van benne vér, viszont fertőzésre és gyulladásra utaló jel nincsen. Hazaküldtek. Este még fájt a húgycsövem és azóta nem volt egyszer se vörös a vizelet és ma reggelre minden panaszom elmúlt.
Mi lehetett ez az egész? Mitől alakult ki, ha rendszeresen sportolok és egészséges étrendet állítottam magamnak össze?
Min változtassak, hogy soha se forduljon elő ez a borzalom.
Vesekő leggyakrabban a kevés folyadékbeviteltől van, de örökletes is lehet a kialakulásra való hajlam. Fiatalon is lehetséges. Nekem gimibe egy osztálytársamnak volt, pedig még csak 16 éves volt.
Amúgy biztosan veseköved van vagy csak a tünetek alapján te gondolsz erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!