Miért történik ez általában széklelésnél?
Figyelt kérdés
Amikor éppen csúszik ki akkor egyszer csak eltörik és visszamegy egy kicsi, és azt kell utána kibányászni. Lehet azért mert nagyjából 3-5 naponta van székletem és amúgy elég kemény is szokott leni.
16/F
2021. jan. 19. 15:54
1/8 anonim válasza:
Nekem is ilyen volt régebben. Aztán rászoktam, hogy nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget, növényi eredetű táplálékot fogyasszak, és azóta naponta rendszeresen van normális székletem.,
2/8 anonim válasza:
Sok folyadék, és sok rostos étel segít, ahogy egyes írja. És a mozgás is hasznos.
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg mert lassú a bélműködésed. Több rost és folyadék. Gyümölcs, zöldség, zabpehely stb.
4/8 anonim válasza:
Egyél sokkal több rostot, és egyél "kénes" zöldséget is minden étkezéskor. Ezek pl a hagyma, fokhagyma, káposzta, retek, amik büdösek a főzéskor. Segítik a vastagbél működését. Emellett keress rá a vastagbél kézmasszázsra, a vastagbél jógával való megsegítésére, mert hatalmas mérgezésnek teszed ki a szervezetedet, ha produkálsz minden nap lehetőleg reggel 7-ig székletet.
6/8 anonim válasza:
Túlságosan besűrűsödött béltartalomnál előfordul a leírt történés, renyhe a bélmozgás, viszont jó a záróizom működése. Egyél rendszeresen, akár naponta savanyú káposztát vagy erjesztéssel készült tejterméket (kaukázusi kefir, nyáron aludttej), mert kevés a bélbaktériumok között a laktobacillus.
7/8 anonim válasza:
én pont a keményet bírom, nálam a puhánál marad benne
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek.
2021. jan. 21. 14:39
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!