Megvastagodott hámréteg a péniszen?
Figyelt kérdés
A bőrgyógyászom diagnosztizált korábban egy lichen sclerosus et atrophicus nevű betegséggel, ami állítólag úgy mutatkozott nálam hogy a hámréteg nagyon meggyengült a makkomon, de korábban az igazat megvallva volt egy balantiszes fertőzésem is ami kezelve lett mindenféle gombaölő és szteroidos krémmel, így rejtély, hogy a krémek gyengítették meg a réteget, vagy az a betegség ez nem derült ki. Mivel azokat már nem használom rég, így neogranormonnal sikerült visszahámosítani a bőr rétegét valamennyire, de most az a gond, mintha nehezebb lenne a péniszemen a bőr, vagy nem tudom olyan furcsa. Elég sokáig kezeltem vele a bőrfelületet. Már nem gyenge a hámréteg szerencsére, de olyan vaskos lett érintésre :D Az orvos meg konkrétan nem mondta meddig kenjem, csak azt hogy ameddig meg nem szűnik a baj. Ha már nem használom a neogranormont visszaáll a bőr normális állapotára, vagy már nehézkes marad? Egyébként az a poén, hogy az urológus meg semmi kórosat nem talált, a bőrgyógyász meg belém ültette az ideget ezzel az autoimmun betegséggel, ami lehet nálam sose létezett csak a krémezés cseszett be. De ez meg egy ördögi kör volt eleve, mert ha nem kezelem gyulladt maradt volna és nem volt épp kellemes, ennek a sok gombásodás elleni krémnek meg ugyebár vannak durva mellékhatásai, ha jól tudom a szteroidosnak van pont olyan is ami a hámréteget gyengíti meg nem kicsit.2020. aug. 11. 21:06
1/3 anonim 

válasza:

Nem vagyok orvos, ezért nem állítom, hogy a problémád a szteroid mellékhatásával (gyengíti a hámréteget) egyezik az én problémámmal.
Én teljesen más ok miatt szedek kis mennyiségű szteroidot és a bőr a testemen (főleg a karjaimon, kézfejemen) annyira levékonyodott, hogy szinte cigarettapapír-szerű, ráncos és nagyon sérülékeny a bőröm.
Mindezzel arra célzok, hogy alighanem nálad is a szteroid gyengítette a hámréteget, de ezt ne vedd készpénznek, mert nem vagyok orvos, de az orvosom az én esetemben azt mondta, hogy ez a szteroid miatt van.
2/3 anonim 

válasza:

A neogranormontól nem lesz vaskos vagy nehéz a bőr. Ez nem egy bőrépítő dolog. Segíti a sérült bőrfelület hámosítását, de nem pakol rá plusz bőrréteget, és a tested sem fog termelni tőle plusz bőrréteget. Amennyiben úgy érzed, hogy sokkal vastagabb a hámréteg mint kellene, akkor ott valami olyan gond van, hogy a tested rossz jelzéseket küldd az agynak, aki beindítja a folyamatot,miszerint túltermeli a bőrréteget, de ez brutálisan ritka és általában hegeknél fordul elő, hogy tovább hegesedik és egyre nagyobb heggumó alakul ki. Maximum csak megszoktad már hogy elvékonyodott és most fura hogy már normális.
3/3 A kérdező kommentje:
Lehet, mert legutoljára urológus látott és nem talált eltérést. Csak tapintásra kicsit olyan nehézkesebb, de nem látni látványosan hogy vastag lenne, de azelőtt a sok krémtől meg elvékonyodott nagyon. Biztos csak idő kell akkor még visszaáll rendesen.
2020. aug. 12. 14:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!