Marcellx kérdése:
Részleges körülmetélés után?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szerdán volt műtétem. Részlegesen körülmetéltek és a fitymaféket is átvágták. A műtét jól sikerült nem volt semmi gond csak nem sok infót kaptam utána a dokitól. Ezért én valahogy nagyon félek a gyógyulásos időszaktól. Holnap kell majd kötést cserélnem is azt a tanácsot kaptam hogy betadine vagy kamillával áztassam le a kötést az úgy jó?
Plusz van néha kis enyhe szúró kellemetlen érzés ez normális?
A kötést elvileg 10 napig kell naponta cserélnem. Utána nem kell szerintetek ha akkor majd tudom a maradék fitymát visszahúzzam a bőrre vagy úgy gyorsabban gyógyul ha hátra húzva tartom?
A duzzanatot pedig mivel tudom majd kezelni hogy minél előbb lejjebb menjen?
Előre is köszi mindenkinek
2020. febr. 20. 19:11
1/2 anonim válasza:
Szia! Nekem 2 hete volt részleges metélésem! Már elkezdtek kihullani a varratok, a fékhez nekem nem nyúltak. Én napi 3x lógatom kamillába úgy hogy felhúzom a maradék bőrt. A kötést én másnap elhagyhattam. A szúró érzés teljesen normális. Azon hogy hátrahúzva hordjam míg meg nem gyógyul én is gondolkoztam de nekem nem maradt úgy visszacsúszott de így js gyógyul csak picit lassabban!
2/2 anonim válasza:
A kamillát leforralod vízben, egy edényben, aztán leszűröd és a fürdő vízbe töltöd, de ne legyen benne más csak a kamilla főzet. Egy héten át esténként csodákra képes. Szúró érzés van, a heg forrad össze. Neked kell látnod, hogy gyógyul jobban, de jobb ha a varrat szabad levegőn van minél többet. A duzzanat a kamillás fürdőtől lényegesen csökkenni fog. A varratok lazulásakor szépen lassan kis ollóval elvághatod őket, de csak akkor ha látod, hogy összeforrt és csak 2 hét után! Ha kell még valami írj! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!