Folyamatos vizelési inger?
Figyelt kérdés
Tegnap előtti este lefekvés előtt kezdődött, azóta tart. Elmegyek wc-re, de ahogy kilépek a helyiségből, egyből elkap az érzés, mintha "nem ürült ki teljesen" és visszakéne menjek. Ez az inger annyira azért nem erős, tehát éjszaka nem ébredek fel stb, stb. Vér, genny nem található a vizeletben, illetve nem is csíp, nem szúr, csak az inger ott van... Gondolkodtam rajta hátha az ételtől- italtól lehet, mert tegnap előtt chillis babot ettem, és elég sok kólát megittam (amit amúgy nem szoktam). Szerintetek várjak még vele hátha elmúlik vagy forduljak orvoshoz vele?2019. szept. 25. 13:04
1/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogyha ki is megyek wc-re a vizelet mennyisége nem haladja meg a 2 decilitert.
2019. szept. 25. 13:05
2/7 anarchy666 válasza:
Prosztata megnagyobbodásod van. Annyira nem veszélyes csak kellemetlen. Menj el urológiai szakrendelésre és tudnak segíteni, amit ajánlok is. Ne akkor kerülj orvos közelébe amikor már olyan nagyra duzzadt a prosztatád, hogy nem tudsz pisilni.
3/7 anonim válasza:
Még normális esetben is ritka alkalmanként a 2 dl.
4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, eléggé félrevezető volt az írásom. A mennyiséggel nincs gond, tehát normális mennyiségű a vizeletem, csak amikor már 20 percen belül harmincadjára megyek wc-re, akkor van az, hogy alig van meg a 2 deciliter.
2019. szept. 25. 16:22
5/7 anonim válasza:
Ha sokat ittál,ahogy a bélbolyhok szívják fel a folyadékot,a vese meg ahogy szűri a vért ,olyan gyorsan kell pisilni is járni .
7/7 anonim válasza:
"Vér, genny nem található a vizeletben" "vagy forduljak orvoshoz vele ? " ez a két mondat erősen ellentmond egymásnak, mert a genny ill. vörösvértestek jelenlétét nem szabad szemmel való ránézés alapján detektálják. Vesehomok, vesekő ürülése esetén nagyon jellemző a leírt jelenség, az ürülő kristályok ingerlik a kiválasztó rendszer csővezetékeinek falát borító nyálkahártyát. Vörösvértestek jelenléte mikroszkóppal kimutatható és nem feltétlenül van kifejezett vérzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!