Mitől függ hogy fáj-e a prosztatavizsgálat?
Vérvizsgálatod volt? PSA-szint?
Nem kellene hogy fájjon, és ne hagyd magad lerázni,
vannak gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, stb.
A műtétnél biztos jobb mindenféle megelőzés.
Hali!
Több tényezőtől is függ.
A legfontosabb... HOGY ÁLLSZ HOZZÁ?
_ Ha úgy állsz hozzá, HOGY FÉLSZ, REMEGSZ mint a kocsonya, és azt mondogatod (bebeszéled) magadnak, elhiteted magaddal, hogy...
"-- Fájni fog... Bedugja a kezét könyökig és én meg fogok ott halni a fájdalomtól és ordítani fogok...!" ...meg ilyenek,
...akkor akár úgy is elHISZed a fájdalmat, hogy valójában nem is tudod, hogy milyen hiába le7, h. nem is fájna.
Ez pszichés természetű fájdalom.
_ Ha azonban úgy állsz hozzá, HOGY EZ EGY SZÜKSÉGES ROSSZ, KÉNYSZERŰ KELLEMETLENSÉG, sokkal jobb lesz és elviselhetőbb, mert pszichésen már sikeresen felkészíted magad arra, hogy kellemetlen érzés lesz, esetleges mellékhatásként fájhat. Ha valóban fájni fog, akkor a "pszichés fájdalomképzeted" nélkül a VALÓS fájdalom kisebb lesz.
A fájdalom mértéke pedig függ attól, hogy...
_ Ki milyen érzékeny egyéniség, és kinek milyen érzékeny a fenék-záróizma, végbele és prosztatája, van-e aranyere, esetleg valamije (az előbb felsoroltak közül) gyulladásban van-e?
_ Amikor a transrectalis (végbélen át végzendő) vizsgálat során az orvos bevezeti a mutató- esetleg középső-ujját is, akkor a bevezetéskor nyomj rá EGY PICIT a PC-(-PuboCoccygeus-)izom végbél-záróizom része (mintha üríteni akarnád a beleidet), hogy ellazuljon, akkor könnyebben és egyszerűbben be tudja vezetni a doki a két ujját egészen a prosztatádig, ez 4-6 cm-re lesz a hasi oldalon.
Az orvos szükség esetén végezhet UH (UltraHang)-vizsgálatot is intrarectalisan (végbélbe bevezetett műszer segítségével), erről és egyéb részletekről bővebben ITT:
>> [link]
A vizsgálatot fekve ill. a vizsgálóasztalnak döntve is végzik. Én 1x már átéltem, nem paráztam, nem voltam gyulladásban, és semmi kellemetlent nem éreztem. De nyugodtan kérdezz meg olyan férfiakat és nőket, akik homo- vagy heteroszexuális párkapcsolatukban análszexelnek, ők garantáltan tudnak neked tippeket adni ebben, esetleg megerősít7nek abban, amit az imént leírtam.
!!! SÚLYOS TÉVHIT!!!
A TESTÜREG VIZSGÁLAT AZ NEM AZONOS A PROSZTATA VIZSGÁLATTAL, ÉS A FILMEKBEN IS ELTÚLOZZÁK, AMIKOR KÖNYÉKIG HÚZZÁK FEL DÚRVÁN A GUMIKESZTYŰT, ÉS ERŐSZAKKAL SZORÍTJÁK LE A PÁCIENST AZ ÁGYHOZ!!! (pl. Rendőrakadémia 3. (?)) ILYEN NINCS ÉS NEM LÉTEZIK!!!
Ha félsz a fájdalomtól, MERD EZT JELEZNI AZ ORVOSNAK, AKI A VIZSGÁLATOT VÉGEZNI FOGJA!!! FONTOS, mert meg kell nyugtatnia tégedet! És a megnyugtatás, bizalomépítés némiképp empatikus beszélgetésből áll. (Tapasztalat.)
_ Amúgy hány éves vagy?
_ Hogyan kezdődött ez az egész, és pontosan mit érzel?
_ Mik a tüneteid?
_ Szex ill. önkielégítés, vizelés és/vagy székelés közben érzel-e vmit, és ha igen, mit?
_ Amikor először elvégezték ezt a vizsgálatot, mi volt a dokinál? Hogyan kezelt téged, ill. hogyan végezte nálad? Te féltél, vagy hogy kezelted azt a tudatodban, hogy be fognak nyúlni a seggedbe? Leírod részletesen?
Egyébként nyugodtan menj vissza, az a te érdekedet is szolgálja, hidd el!
Félni meg ne félj! Fogadd el úgy, hogy ez egy szükséges kellemetlenség, ami a gyógyulásod érdekében történik.
Ne aggódj, és FEL A FEJJEL! ;-)
Üdv: EE
Aki PROBLÉMÁVAL megy a dokihoz, annak leginkább fájdalmas az ilyen, hiszen egy begyulladt prosztata pici nyomásra is fáj. Pedig amúgy max kellemetlen lenne. Teljesen egészséges ember, ha ellazul, valóban nem kell, hogy rossz emlékekkel távozzon. De a férfiak többsége csak akkor megy az urológushoz, amikor már baj van és persze JÓ NAGY BAJ.
Itt a gyakorikérdéseken is ezt látni: még fölteszi a publikumnak 4-5 formában kb ugyanazt a kérdést, mielőtt rászánja magát, hogy szakemberhez forduljon. Telnek a napok, hetek....
Na de UH-t is csinált, vagy csak felnyúlt a végbeledbe?
Ha nem mondasz SEMMIT, nem tudjuk meg mi volt, és egyáltalán SEMMIT nem tudunk! :-o
Először is nyugodj meg, és ne parázz! (Az uis nem fog segíteni rajtad, azonban hátrálltat6ja a megoldást.)
A 21:47-esben már feltettem a kérdéseimet, ha válaszolsz rájuk, mi is képbekerül7ünk vmennyire a helyzeteddel.
Üdv: EE
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ez valószínűleg prosztatagyulladás.
Nekem is volt gyulladásban és a könnyem fojt csaknem üvöltöttem a fájdalomtól mikor vizsgált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!