Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet az öklendezés?...

Mitől lehet az öklendezés? Már több éve tart.

Figyelt kérdés
Lassan már 6 éve együtt kell élnem ezzel, hogy elég sűrűn rám jön az öklendezés. Nem eszek semmit, vagy ha eszek, akkor is. Teljesen egészséges ételeket eszem, és valamikor csak rá kell gondolnom, és öklendeznem kell. Néha alvás lefekvés közben is előjön. Mintha valami nyomná a gigámat, de ez csak ilyen képzelődés. Ha iszok rá valamit, akkor pár másodpercre elmúlik, vagyha vissza tartom a lélegzetem. Gondolom orvos ezzel nem tud mit kezdeni, és nem hiszem, hogy az idegek miatt lenne, mert ha énekelek, vagy csak ülök valahol, vagy beszélek is rámjön, amikor egyedül vagyok akkor is. Valami ötlet? Eléggé kínzó egy betegség ez.
2010. júl. 11. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:
pedig ezzel orvoshoz kell menned!
2010. júl. 11. 14:28
 2/6 A kérdező kommentje:
És ő mit tudna neki csinálni? Max hülyének néz, vagy bezárat valami dilibogyóba, mert sajnos erre gyógyszer nincs. Igazából nem öklendezek, csak érhem, hogy hányni kéne, de amikor meg már jönne, nem jön semmi. Szóval értitek. Vagy nem, nem tudom jobban megmagyarázni, tényleg nem vagyok bolond!:)
2010. júl. 11. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet nyelőcső fejlődési rendellenesség vagy rekeszizomsérv is a háttérben. Mindkettő gyógyítható, de csak műtéttel.
2010. júl. 11. 14:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Ahogy most olvasgatom, látom, hogy tourette szindrómai miatt is lehet. Nos, sajnos én az vagyok, nem hittem, hogy ez is amiatt lehet. Viszont nem fogok ilyen tourettes kórházakba járni, kiráz tőlük a hideg. Mit tehetnék még?
2010. júl. 11. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem túlreagálod a dokis dolgot. Az öklendezés valós dolog, emiatt nem fognak "diliházba" zárni, ahogy te mondod.

Ez lehet más betegség tünete is, akármi. Mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulni! (háziorvosod majd ad beutalót) És különben is, ha eldöntötted magadban, hogy áá orvos biztos nem tud segíteni rajtad, akkor hogyan tudnánk mi, laikusok, segíteni.. hmmm?

2010. júl. 11. 15:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez igaz, azért kérdeztem itt, mert kicsit parázok az orvosoktól.
2010. júl. 11. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!