Tüdőszűrésre kötelezhetnek-e felmondási idő alatt?
Figyelt kérdés
A fiam egy hete a felmondási idejét tölti, szeptember 1-én szűnik meg a munkaviszonya, ezalatt mentesül a munkavégzés alól a közös megegyezés alapján. Felszolgáló ill. pultos volt egy kávézóban, így tavaly június 1-én adta át a munkáltatójának az akkor frissen készült tüdőszűrési leletét. Most szólt a műszakvezetője, hogy 4 napon belül vigyen új tüdőszűrő leletet, mert lejárt és ez kötelező. Hiába érveltem azzal, hogy de hiszen egy napot sem fog már dolgozni szeptember 1-ig, hajthatatlan, követeli a papírt. Jogosan jár el vajon?2019. júl. 18. 22:05
11/14 anonim válasza:
Nem mellesleg ha a gyerek 18 elmúlt semmi közöd nincs hozzá, milyen orvosi szűrésekre megy el
12/14 A kérdező kommentje:
Már nem dolgozik ott, mert felmentették a munkavégzés alól, tehát nem fertőzhet meg senkit egy esetleges tbc esetén sem! Másrészről tavaly június elején volt tüdőszűrésen, negatív eredménnyel.A tüdőszűrésből eredő sugárterhelés pedig azért nem elhanyaglható, nem véletlen, hogy gyerekeknél figyelmeztetnek is erre! Az életünk során beszerzett sugárterhelés nem vész el, hanem összeadódik, ezért én nem bagatellizálok egy tüdőszűrésből adódót sem. Nem véletlenül keresek kiskaput, de mindegy, látom, nem értitek az én álláspontomat. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
2019. júl. 19. 12:17
13/14 anonim válasza:
Ha nem áll gondnokság alatt, akkor nem a te dolgod
14/14 anonim válasza:
Én a fiad helyében nem mennék el.
A törvény szerint kötelező, de 1 ilyen szabályt jelen esetben a helyében én simán megszegnék, nem hinném, hogy problémáznak, legrosszabb esetben is csak az történhet, hogy előbb szűnik meg a munkaviszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!