Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Medencében el lehet kapni a...

Medencében el lehet kapni a köröm- vagy bőrgombát?

Figyelt kérdés

Ma voltunk élményfürdőben és bejött a vízbe egy rettenetesen gombás lábú pasi. A körmei sárgás barnák és hosszában repedezettek voltak, a lábujjain a bőr vörös és itt-ott hólyagos volt. Épp ott ültünk a masszázspadon a vízben, a lépcső mellett, amikor belépdelt, ezért láttam ilyen pontosan. Azonnal jó messzire húzódtunk és ki is jöttünk a vízből, de aztán eszembe jutott, hány és hány ugyanilyen ember megy be a vízbe naponta, akit észre sem veszünk.

A vízben megmarad és fertőzésképes a körömgomba és a bőrgomba? Hogyan lehet ellene védekezni?

2010. júl. 10. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:
El lehet, de az uszodai fertőzéseknek sokkal nagyobb forrása a szőnyeg az öltözőben, amin vizes lábbal tapicskolunk. Tehát ha van szőnyeg, helyes dolog papucsban rámenni.
2010. júl. 10. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:
A zuhanyzóban is viselj papucsot!!
2010. júl. 12. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
igen
2010. júl. 12. 14:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, ettől féltem. A padlót, zuhanyzót, gumiszőnyeget természetesen tudtam, csak a vízben nem voltam biztos, bár sejtettem, hogy ott is baj lehet.

Kár, hogy nem lehet valamilyen szűréshez kötni a belépést... Tudom, kivitelezhetetlen pl. a nemi szervi gombák miatt és az egyéb betegségek miatt is, de mégiiiiis olyan jó lenne, ha ilyen emberek nem jöhetnének be végigfertőzni mindenkit. Persze elsősorban önkritika kellene: ha tudom, hogy fertőző beteg vagyok, nem megyek emberek közé, de ezzel sajnos nem mindenki van így.

2010. júl. 12. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!