Véradásnál a kenőcsök mehetnek, vagy ugyanaz vonatkozik rájuk mint a gyógyszerekre?
Cégen belül szoktam járni vért adni, a véradó állomásra nincs időm elmenni.
A lábfejemben most van egy kisebb, terheléstől eredő ízületi gyulladás, amire apranax dolo-t kenek.
A véradás 13 nap műlva lesz, ezt még legalább egy hétig kennem kell.
A gyógyszerlistát néztem, elvileg apranax mellett, ha kevesebb, mint két hét telt el, csak korlátozottan lehet vért adni (pontosabban csak korlátozottan használják fel).
De ez csak a tablettára vonatkozik, vagy a kenőcsökre is?
És mi a helyzet a gyulladással?
Hogyha nő vagy, akkor nem adnék most vért, hadd gyógyuljon az izület,a nők ugye amúgy is véreznek.
Férfiaknak a vérzés jót tesz, egyfajta vérfrissítés, ha nincs alacsony vas / RBC akkor évente 1-2x nagyon egészséges adni. Ilyenkor nem foglalkoznék egy enyhe gyulladással, ha csak a lábfejedre korlátozódik.
Nő vagyok, és szeretek vért adni, utána felfrissít. De lakóhelyen nem tudom megoldani, mert amikor van, akkor általában 9-12 közt. Én meg akkor másik városban dolgozok.
Az se megoldás, hogy reggel véradó állomás, aztán meló, mert annak ellenére, hogy felfrissít, aznap lefáraszt, nem tudnék utána 8 órát ledolgozni.
A gyulladás: csak annak a szemszögéből érdekel, aki kapja. Elvileg menzesz alatt se lehetne (most is épp meglesz), mégis szoktam adni, mivel nincs tőle bajom.
Viszont másnak meg nem akarok ártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!