Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj ha a kullancs kis darabja...

Baj ha a kullancs kis darabja bent maradt?

Figyelt kérdés
Kirándulni voltunk és anyukám észrevett magán egy kullancsot. Olyan helyen ahol magának nem éri el és más sem volt ott ezért engem kért meg hogy csipesszel vegyem ki. Még soha nem csináltam ilyet és mivel még nagyon kicsi volt (szerintem még semmit nem szívott) a kullancs, nem tudtam normálisan megfogni. Ezért csak egy darabját tudtam kivenni. Anyum azt mondta hogy nem lesz semmi belőle de en azért kicsit féltem. Ha a kullancs ferőzött volt lehetséges hogy anyukám is elfap valamit?

2019. jún. 26. 11:40
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem tudom miért ebben a témában van a kérdés ;/
2019. jún. 26. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha fertőzött volt, akkor lehet.
2019. jún. 26. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Mindenképpen figyelni kell a helyét. Ha bent maradt a kullancsbol egy darab akkor az ott elfertözödhet. Ezt nagyon könnyen látni, mert körbe piros lesz, ha ilyen van akkor elöször fertötlenítövel meg kell próbálni a gyulladást levinni, ha nem megy akkor a doki kiszedi a darabot.

Ha fertözött volt a kullancs, akkor annak jelei lesznek, piros folt a csipés körül nagyon intenzív... DE ha 8 órán belül a kullancs el lett távolítva akkor elég kicsi az esély, hogy a fertözést tovább adja.

2019. jún. 26. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha fertőzött akkor tök mindfy beszakadt e a feje vagy nem. A beszakadt fej miatt nem nagyobb a valószínűsége a fertőzésnek.

De még ha fertőzött sem biztos hogy tovább adja.

Előfordulhat,hogy begyullad ott a bőr,de ki fogja dobni a kullancs testet.

Es figyeljetek a helyét

2019. jún. 26. 11:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a csípéstől számítva eltelik 6 hét, akkor el lehet menni szűrésre. A vérből állapítják meg a fertőzést. Háziorvos ad beutalót Lyme kór szűrésre.
2019. jún. 29. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!