Mi okozza a lábfájást a cukorbetegeknél?
Nagymamám 30éve cukorbeteg, másfél hete jelentkezett nála az,hogy fáj a lába (térdtől le fele) mintha görcsölne így szét feszíti a lábat a fajdalom nagyon erősen.
Holnap jön meg a vérvétel eredménye. De nagyon izgulok mi lehet ez mert nagyon rosszul van..ez mellett szedul hanyingere is van..
Valakinek van valami tapasztalata? Koszonom előre is..
Ha végig gondolod, amit biológiából tanítottak még annak idején, abban benne van erre is a magyarázat. Mindjárt elmondom.
Egyébként már kb 12 éve én is cukorbeteg lrytem, nekem is voltak ilyen problémáim eleinte. Már 5 éve szrdrk ehy fajta koleszyerin csökkentő gyógyszert, azóta reneződött minden korábbi érrendsxeri problémám, a lábfájástól egészen addig, hogy már majdnem megvakultam korábban.
Azt mindenki tanulta elvileg biológiából, hogy a bevitt tápanysahok közül a cukrot, amit a szervezet nem használ fel, azt el akarja raktározni valamilyen tárolható formátumban, ami a testzsír, a triglicerid, más néven egy kolesxterin féleség, ami így a szükségesnél jóval tartósabb ideig termelődik és nagyobb mértékben mint kellene.
Ha nem tudja diétával vagy inzulinnal normál szinten tartani a cukor szintjét, akkor jelentős koleszterin túltermelődés következik be folyamatosan, ami nem csak súlyfelesleget okoz, hanem rendszresen az etekben is lerakódik, ott gyulladásokat okozva, ehyre inkább gátolja a szövetek keringését, egészen addig amíg a beszűkült vérellátású testrészek elkezdenek fuldokolni, ami egyre növekvő fájdalommal jár, mielőtt végleg elhalna.
Nekem az jelentette a megoldást, amikor 5 éve elkezdtem szedni a koleszterin csökkentő Atorvasztatin napi 80 mg-os adagját.
Nálam az után gyorsan kezdett javulni minden korábbi probléma. Ma már teljesen mindenféle szövődménytől mentesen tudom élni az éleyem, amióta rájöttem, hogy nem szabad bedőlni a koleszterin csökkentő gyógyszereket ellenzők rémhíreinek.
Azt is tudomásul kell venni, hogy 10 emberből csak 9-nek segít a sztatin hatóanyagú koleszteroncsökkentő gyógyszer, viszont a 10-ből egy embernél komoly problémákat okozhat.
Vagyis szigorú orvosi felügyeleytel szanaf csak elkezdeni.
Ha a leírásában szereplő mellékhatások valakinél jelentkeznek, azonnal abba kell hagyni a szedését, de ennek csak 10% az esélye.
íannak idején nekem azért kellett majdnem meghalni és megvakulni (amit végül elkerültem), mert van ehy kiöregedett, kicsit talán megzavarodott volt szívsebész, aki méregnek kiáltotta ki a koleszyerin csökkentő sztatint.
Ezért nem mertem szedi én sem 7 éven ketesztül, amibe majdnem megvakultam, a lábam feje akkor magyon zsibbadt és szurkűlt, fájt.
Amióta szedem ezt a gyógyszert, azóta semmi bajom. Teljes éleyet tifok élni, mindenféke korlátozás és fájdalom nékkül.
A diétát persze tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!