Olvasó szemüvegkeretbe tudnak csiszolni minuszos lencséket?
Vettem egy nagyon jó olvasószemüveget, ami nagyon tetszett és jólállt. Ráadásúl elég olcsó is volt. 2000ft.
de nekem minuszos a szemem. Nemsokára megyek látásvizsgálatra és ebbe a keretbe szeretném csiszoltatni az új lencséimet. De azonban most felmerült bennem az a kérdés h az olvasó szemüvegekbe csiszolna -e egyáltalán minuszos lencséket.
Hiszen ilyen keskeny műanyag keretet nem lehet látni az optikusoknál. keskeny szemüvegkeretek csak fémesben lehet kapni. a műanyagkeretek pedig inkább kerekdedek, vagyis nagyobbak.
köszi a válaszokat.
Elméletben lehet, DE nem véletlen hivják őket olcsó szemüvegnek, nem éri meg nem elég tartós, a folyamat közben könnyen tönkre mehet, lehet hogy pont ezért nem is vállalnák.
Egyébként is könnyen törik, mamám (plusszos szeme van és ilyen szemüvegeket használ) évi 5-6 használ el
hát én tavaj ugy jártam h 30 000ft adtam ki egy keretre ami kiderült a becsiszolásánál h tönkre van menve.
össze-vissza javítgaták és plussz 30 000ft ba került.
amugy elég masszívnak látom. még a csavarjai is elég erősek. de mindenképpen megkérdem elötte az optikusokat.
köszi a választ.
nem lehet,mert az olvasószemcsiknek az anyaga másmijen mint ami az optikusoknál van. a csiszoláshoz a keretet is melegíteni kell. és ez az anyag nem bírja a melegytést.
de nagy szerencsémre találtam hasonló szemcsit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!