A pszichológus hogyan fogja kezdeni?
Első: ezen felnyerítettem! Köszi! már régóta nem tudok nevetni <3
Kérdező: próbáld meg végiggondolni, hogy pontosan mi a probléma, hogy tudnád elmondani neki 40-50 vagy mittomén hány percben a lényeges dolgokat. Ha több problémád is van, akkor érdemes leltározni őket, prioritást felállítani, mert úgyse jut idő egyszerre mindenre. Pl. előbb a család, aztán másik alkalomra a párkapcsolat stb.
Magándoki. Első alkalommal volt egy pár mondatos "tájékoztató", meddig tart majd egy alkalom, orvosi titoktartás, ilyenek. Kérdezett pár testi dolgot (étkezés, alvás, van e bármilyen egészségügyi problémám). Megkérdezte, miért mentem hozzá (ezt érdemes átgondolni, megfogalmazni előtte), kb. mióta van a probléma, hogyan jutottam el odáig, hogy elmenjek hozzá. Utána arról beszélgettünk.
A további alkalmakkor mindig megkérdez, hogy vagyok, hogyan mentem haza a legutóbbi alkalom után (mármint milyen érzésekkel, gondolatokkal, benyomásokkal). De volt már, mikor az első pár percben csak semleges témákról beszélgettünk felvezetésként. És utána vagy a beszélgetés vagy a kérdései hatására indul a terápia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!