Csernobil égési sérülés?
Valaki el tudná nekem magyarázni mi történt?
Oké a tűzoltók kicsit megpörkölődtek. De utána a kórházban nagyon durván leolvadt róluk a bőr. Ennek mi volt az oka, hogy a “semmiből” hírtelen elkezdtek megégni?
A tűzoltók nem pörkölődtek meg ...Ha figyelmesen nézted a filmet akkor igazából nincs itt mit magyarázni. A sugárzás miatt volt. Nem égési sérülések hanem a sugárzás tette tönkre a DNS t. A sejtek nem tudnak reprodukálódni ezért elhalnak.
De ez mind el lett mondva a filmben.
Egyébként ha rákeresel a sugárbetegségekre vagy a csernobili katasztrófa következményeire akkor ott is megtalálod.
Nem a semmiből égtek meg, hanem amit kaptak dózis, akkor jött elő. Azért az ritka, hogy valakin egyből kijonnek a sugárfertozes tünetei, mert ennek is van lappangási ideje.
Sugarvedelemben van pl 2 fogalom a determinisztikus és sztohasztikus hatás. A determinisztikusnal van küszöbertek ami felett tuti kialakul betegség/halál, a másiknál nincs és csak a valószínűség nő meg.
Egyébként szerintem ott akkora hő keletkezett a robbanás miatt, hogy már csak emiatt is megeghettek a tűzoltók.
A 4 esnek pedig nincs teljesen igaza. A nagyon intenziv sugarzasnak kitett embereken csak napokkal később jelentkeznek a súlyos sugárzás tünetei. Mire lessz elég ideje lebomlani a szöveteknek.
És nem hiszem el, hogy ugyan azt a sorozatot nézzük, hogy ennyi dezinformált ember van.
Mégis milyen sorozatró beszélnék?????
A kérdésben a tűzoltókról kérdez, hogy a kórházban nagyon durván leolvadt róluk a bőr... Ebből is látszik, hogy a Chernobyl cimű sorozatról van szó. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!