Tündi0212 kérdése:
Vesekő zúzás mennyire fájdalmas? Utánna?
Figyelt kérdés
Jobb vesémen röntgen alapján meszes képlet látható 3 db 2 mm.
Vesekő lehet ezert zúzzák mennyire fájdalmas?? Utánna hogy ilyen pici a kő? 9 ével ezelőtt ugyan ezt latták akkor nen csinalt a masik orvos semmit lehet hogy azota nem jött ki?
2019. jún. 5. 22:25
1/4 mescsi válasza:
Szia. Kb 9-10 éve volt kövem amit szét kellett lőni, mert más módszerrel nem jött ki. A szétlövés nem fáj, Előtte szólt a doki, hogy ne mozogjak. Csak akkor éreztem egy kicsi kellemetlen lökést amikor az egyik lövésnél véletlenül belemozdultam. Szétlövés után már ki tudtam pisilni.
2/4 A kérdező kommentje:
De maga közben mit érzel? Valahol azt olvastam hogy egyre erősebben csinalják és fáj. Utanna számitsak görcsre?
2019. jún. 8. 20:43
3/4 mescsi válasza:
Szia én utána sem éreztem fájdalmat, de persze ez nem garantálja,hogy te sem érzel majd. ahogy arra sincs garancia, hogy többé nem lesz veseköved. A kő megléte sokkal jobban fájt, mint az egész szétlövés. Egyébként, pedig, ha félsz, és bizonytalan vagy kérdezd meg nyugodtan az orvost. Biztos mindent jobban elmagyaráz mint én, és legalább megnyugszol.
4/4 anonim válasza:
Már biztosan nem aktuális de nekem nem régen volt vesekő zúzásom (vagyis az ureterben volt elakadva a hólyag előtt) nem volt fájdalmas mert kaptam intravénás fájdalomcsillapítást. 30 perc volt és a fele idő után erősebbre vették de így nem sokat éreztem belőle tényleg. Utána tompa fájdalmak voltak csak nemtudom hogy kipisiltem-e mert nem találkoztam vele habár ott azt mondták nem is látják már, lehet hogy porrá sikerült zúzni nem tudom :D egyébként 4 mm-es kőről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!