Mi a jelei annak, ha valaki tetves?
Félek, hogy az vagyok, pedig 4 naponta mosok hajat, nem járok emberek közè, és tiszta a hàzam is. Mégis viszket a fejbőröm, pedig már kétszer mostam hajat. Ilyen "szösz" szerű dolgok is vannak a tarkómnàl, és azt írtàk, hogy az az. Mondjuk elég szàraz, korpàs fejbőrrel rendelkezem.
Tegnap mondjuk buszoztam, lehet, hogy ott kaptam el?
Máshol nem voltam, csak a pàromnàl, ő meg nem vakarózik.
Mi a jelek? Mit tehetek ha esetleg ez valóban fennàll?
Folyamatos viszketés, a kifejlett bogarak felfedezhetők a hajban - kérd meg párodat, hogy nézze meg a fejbőröd.
A serkék (a tetvek petéi) a hajszálakra tapadnak rá a tövében, csak akkor fehéresek, ha már kikeltek, ahogy az üres "héj" ottmarad a hajon. A korpával nem lehet összekeverni.
Mellesleg a korpàtól is viszkethetsz, illetve nem egy nap alatt terjed szét a fertőzés, tegnap óta nem lenne nyoma.
A sok hajmosással max tönkreteszed a fejbőrödet.
Àtnèzettem, és azt mondta, hogy ilyen "szöszök" vannak a tarkómnàl, fodràszt is felhívtam azt mondta, hogy lehet az.
Tegnap buszoztam, meg múlthèt szerdàn, és tegnap dèlutàn óta viszketek. De elég sokat voltam tűző napon is.
Szerintem csak simán korpás vagy.
Párod nézze át a hajad, a serkéket lehet látni a hajszálak tövén, onnan nehezen lehúzhatóak.
Tetűelleni samponnal könnyen kezelhető.
Nem váltottál sampont mostanában? Lehet érzékeny vagy rá és azért hámlik a fejbőröd. Nekem is volt amitől iszonyatosan viszkettem
Schaumat hasznàlok, eddig zöld dobozosat hasznàltam, most pedig barna dobozosat tegnapóta. Nem tudom a pontos nevèt.
Lehet, hogy az sem a legjobb.
Egyszerű, az óvódákban is így csinálják:
Leterítesz egy fehér lepedőt vagy nagyobb papírlapot, feléhajolsz és erőteljesen rázni kezded a hajadat a kezeddel. Ha potyog ki tetű, tetves vagy. Ha nem, akkor valószínűleg nem. Szaporák a kis dögök, szóval ahol egy van, ott van több is. Mire ilyen viszketést okoznak, már rendesen elszaporodtak és csak úgy potyognak a lepedőre, a hajszálakon pedig simán meg lehet találni a serkét.
De szerintem neked csak irritálja az új sampont a fejbőrödet, hámlik és ettől viszket. Szöszök meg mindenki hajában vannak, aki hord ruhát és párnán fekszik.
Zöld schaumát egyszer használtam, soha többet... attól pl durván korpásodtam. Ajándékba kaptam rokontól, mikor elfogyott a sajátom, átálltam rá, hogy addig se kell újat venni, de néhány hajmosás után viszkettem, korpásodtam, minden bajom volt.
Tartaléknak azóta is ott áll a polcon vésztartaléknak, egyszer-egyszer használtam is, de 1-2 hajmosásnál többet nem bírok.
Érdemes lenne valami minőségibb terméket keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!