Szörnyen megvisel az időjárás változás mit tegyek?
Szia! Merre laksz? Mert ma pl itt pest megyében Veresegyházon aránylag korrekt volt az időjárás.
Az a baj, hogy sokan hisztis rinyálásnak tartják, ha valaki ki van borulva az időtől, pedig ennek biológiai, fiziológiai hatása van az emberre, amit az ember nem kért magának.
Én elmondom a saját példámat, hogy a fizikai rosszullétektől és migrénektől hogy szabadultam meg.
Régen fejfájós voltam, hidegre érzékeny. Sőt, alapvetően ma is az a helyzet, hogy 8-10 fok alatt már szenvedek, ám nem pillegek nyáron, még a déli napot is elviselem nyitott autóban vagy az utcán sétálva gond nélkül. De komolyan. Nem leégés-hajlamos a bőröm és nincs az a hőség vagy kánikula, amit sokallnék. Tetőtérben lakom, nyaranta éjjel is 30 fok van és nem vettem klímát a lakrészembe.
Node, térjek a lényegre: egy jó ideig szénhidrátszegény paleolit étrendet folytattam, ez lehozott a fejfájási hajlamról. Néha így is fáj, de csak többhavonta egyszer-egyszer.
Sok folyadék, leginkább víz és a vitamin, amit mondasz, hogy Te is tolod.
Ha fáj a fej, én, aki nem vagyok gyógyszerpárti, azonnal azzá válok. Algopyrint íratok fel, mert a hatóanyaga, a metamizol az sokkal ártalmatlanabb, mint a paracetamol és az ibuprofen.
Illetve nekem közben kiderült egy magasvérnyomás, amire szedek gyógyszert.
Tehát innentől fizikailag már kevésbé visel meg a rssz idő, ám lelkileg és a deprimálás miatt sajnos nagyon. Azt inkább igyekszem leszarni, de nem mindig megy,
Összegezve:
-legyen otthon Algopyrin
-citromos víz ivás
-szénhidrátminimalizálás
-vitaminok
-vérnyomás ellenőriztetése
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!