Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Székrekedés? Vagy valami...

Székrekedés? Vagy valami komolyabb?

Figyelt kérdés
Hónapok óta, de lehet már években tudnám mérni, aranyerem van, vagyis valószínűleg az, eddig mindig elmúlt gyógyszertári kenőcsöktől. Egy ideje nem múlik, bár már kezd "jobb lenni". Rendszeresen vérzett ürítés után és fájt, viszkedett. Most kb 1hete szószerint nincs székletem, előtte naponta min. 1x volt, bár mostanában lelkileg is rosszabbul vagyok. 1-2napja elkezdtem ismét rendszeresen mozogni, odafigyelni a táplálkozásomra. Szerintetek várhatok még ezzel egy kicsit mielőtt orvoshoz mennék? A fura az, hogy hasjhatótól se volt székletem, illetve nagyon kellett erőlködni, ma meg tej+baracktól volt teljesen híg, de szinte semmilyen bélmozgást nem érzek, mintha "leálltak" volna teljesen.A gond az, hogy a háziorvosom elment, az új emberke meg nem túl bizalomkeltő számomra. Egyébként 19éves lány vagyok. Bár lehet az aranyeremet se ártana megnézetni:S, nem sokszor voltam eddig orvosnál, de igazából eddig sose találtak semmilyen problémámra megoldást, mindig várni kellett órákat, aztán adtak valamit ami általában nem használt, aztán szép lassan elmúlt. Szóval csak akkor megyek, ha nagyon muszáj...
2010. júl. 6. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez rendeződhet magától. Egyél sok rostdús ételt, és sok-sok folyadékot.No meg több mozgás. Az aranyeredet pedig előbb-utóbb mutasd meg orvosnak.
2010. júl. 6. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Milyen orvoshoz kell mennem, ha "csak" az aranyerem szeretném megmutatni? Kell beutaló? Bocsánat, ha hülyeséget kérdeztem, de nem vagyok olyan járatos ebben.:)

És ha a székletürítés nem oldódik meg akkor gondolom megint valaki máshoz kell menni, valószínű oda már kell beutaló. Azt hallottam aranyér miatt a sebészetre kell menni, legalábbis múltkor a sürgősségin az asszisztens azt mondta egy férfinak.

2010. júl. 6. 13:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Gyümölcsöket, zöldségeket eszem, de nem tudom még mit kellene ennem? Én naponta min 2 litert megiszok, úgyhogy azzal sose volt gond. Esetleg valamilyen tea? Kamilla, vagy cickafarkfű?
2010. júl. 6. 13:07
 4/5 anonim válasza:

Teljes kiőrlésű pékárú, joghurt, magvak, barnarizs, köles, árpa...ezek.

Én sebészeten voltam aranyérrel. Ő azt mondta, hogy használjak körömvirágkrémet.

Amúgy sebészeti úton is el lehet távolítani az aranyeret, ha olyan a helyzet.

Azért a székrekedésre figyelj oda, mert igen, lehet komolyabb dolog is a kiváltó ok.

Ezt csak azért mondom, mert nem játék.

2010. júl. 6. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez jó. Próbáld ki!

[link]

2010. júl. 6. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!