Cink szedése javíthat a bőröm állapotán?
Azt olvastam, hallottam több helyen hogy a cink segít a pattanások ellen. A menstruáció előtt kb 1 héttel jön ki az arcomon nagyon sok gyulladt pattanás. Amikor megjön szépen lassan, fokozatosan elmúlnak csak sebes szokott lenni az arcom. A menzeszem végére nagyjából begyógyulnak, aztán 2 hétig szép a bőröm. (Ilyenkor is zsíros, illetve vannak mitesszereim, csak legalább nem gyulladt)
Nagyon elkeserítő hogy amikor végre kitisztul az arcom akkor kezdődik elölről.
Megfelelően tisztítom a bőrömet, és nincs semmilyen ételallergiám, sok kozmetikumot kipróbáltam már, de azt hiszem tehetetlen vagyok. Fogamzásgátlót nem szeretnék szedni.
Ha valaki próbálta már a cinket kérem írja le a tapasztalatait. Illetve az érdekelne még hogy ha sokat szedek árthat-e (mint például a zsírban oldódó vitaminokból nem szabad túllépni egy mennyiséget) nem tudom ásványi anyagoknál ez hogy működik.
Ja és egész hónapban érdemesebb szedni vagy mondjuk csak pár nappal azelőtt amikor a pattanások jelentkezni szoktak?
Nekem mondjuk nem pattanásra, hanem ismeretlen eredetű vírusos(?) kiütésre ajánlotta a gyógyszertáros, de nagyjából hasonlóan néztem ki, mint aki tök ragyás :). Szóval a gyógyszerész ódálat zengett, hogy milyen jó a bőrnek, úgyhogy elvileg akár segíthet is.
Nekem olyan hányingeres rosszulléteim lettek, ahogy szedni kezdtem, hogy egy hét után feladtam (nagyjából eddig tartott, mire összekötöttem a kettőt). Ez inkább a nem lesz e bajod, ha sokat szedszre lehet válasz, ugye ezek a vitaminkapszulák eleve elég nagy dózisúak.
Az én bőrömön az segített, hogy elkezdtem nemi életet élni és elhagytam a tinikort.
Amit nagyon ajánlok, a Lush - Mask of magnaminty tisztító pakolása. Hozzá még lehet vásárolni olyan arclemosókat, amik agyagot tartalmaznak (felszívja a zsírosságot).
Nehezebb napok körül én is ezt használom.
Ártani biztos nem fog, érdemes kipróbálni egy pár hónapos kúrát, folyamatosan kell szedni, hogy telitodjon a szervezet vele. Arra vigyázz, hogy mindig étkezés után vedd be, különben úgy jársz mint az egyik válaszoló és emelyges, hányinger lehet tőle, a legegyszerűbb este bevenni.
De nem garantált hogy használ mivel ha a mensi előtt jelentkezik a probléma akkor azt jelenti hogy a hormonoktol van. Használj BHAt a gyulladás lehuzasara.
Köszi mindenkinek, péntek óta szedem, émelygést nem okozott.
100 db-osat vettem, mire elfogy meglátjuk mit tud, biztos nem fogok elhamarkodottan ítélni.
Igen biztos hogy hormonok miatt van, azért próbáltam ki mert azt olvastam hogy pont a hormonháztartásra van jó hatással.
Igazából azért tettem fel a kérdést hogy eldöntsem érdemes-e megvenni, de aztán rájöttem hogy 1800 ft 3 hónapi adagra a legkisebb összeg amit ilyesmire költöttem az elmúlt években úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket. Ha beválik akkor csodaszer ennyi pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!