Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mi a teendő?

Alien-child kérdése:

Ilyen esetben mi a teendő?

Figyelt kérdés
Elhunyt egy családtagom, akinek életbiztosítása volt. A biztosítónak szüksége van egy olyan, a körzeti orvos által kitöltött nyomtatványra, amiben az utolsó öt év kezelései szerepelnek. Az orvos szó szerint a következőket válaszolta nekem, amikor megkértem rá hogy töltse ki ezt a nyomtatványt : " Szarok a biztosítóra. Én nem foglalkozom ezzel. " Majd visszaadta a papírt, és majdnem kizavart a rendelőből. Ilyen esetben mi a teendő?
2019. márc. 25. 05:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Betegjogi képviselő felkeresése
2019. márc. 25. 06:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem értem,miért nem a biztosító keresi meg a körzeti orvost?

Azt sem értem,van egy megállapodás,szerződés az elhunyt és a biztosító között,át kéne olvasnod,tartalmaz-e olyan feltételt amit most tőled kérnek?

Hivatalosan az orvost,orvosi titoktartás kötelezi,hogy a betegségeddel kapcsolatban nem adhat ki semmilyen információt! Az elhunyt már nem rendelkezhet az orvosi titoktartással,de mint egyenesági leszármazottja,örököse milyen jogokkal rendelkezel?

Nekem a biztosító intézkedése azt sugallja,megpróbálnak valamit találni a kórlapot között,hogy ne kelljen fizetni!

Úgy gondolom,a halál beálltával érvényben van a biztosító és az elhunyt szerződésének teljesítése!

Ellenőrizd,pontosan mire köttetett az életbiztosítás.

Az is lehet,majd egy jó ügyvédet kell keresned.

2019. márc. 25. 07:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Biztosítónak mondd meg mit válaszolt az orvos, majd ők kikérik hivatalból a papírt.
2019. márc. 25. 07:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindenkinek ment a zöld kéz.
2019. márc. 25. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!