Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Én érzem így, vagy tényleg...

Én érzem így, vagy tényleg igaz, hogy egyre kevésbé tolerálnák a kövérséget? Esetleg csak hárítás?

Figyelt kérdés

Iskolában mindig volt 1-2 kövér osztálytársam, vagy csop. társam a fősulin, de beillszkedtek, semmi baj nem volt.

kb. 3 hónapja került hozzánk egy lány a munkahelyre, duci, ápolt, csinosan, az alakjának megfelelően öltözködik, az arca szép, gyönyörű hosszú haja van, és inteligens. Nagyon kedves mindekivel. Én szinte azonnal megkedveltem. Ha épp nincs bent az irodában akár egy fél percig, vagy aznap másik emeleten van dolga rögtön róla kezdenek pletykálni. Ilyenken viccelődnek, hogy "Milyen igénytelen, és gusztustalanul kövér. Mennyit zabálhat egy nap? Hat hamburger még a fél fogára se elég. Hogy tud a férje hozzányúlni? Biztos a szüleinek pénze van, vagy a csajnak háza csak azért vette el a pasi, és biztos szeretője van a nő mellett."

Nem értem, miért kell szegányt ílyen csúnyán bántani. A vicc az egészben, hogy a legjobban azok bántják szegényt, akiket szintén lehetne miért megszólni: az egyik adminisztrátor úyg néz ki, mintha pasi lenne, rövd haj, melle sincs, egyik munkatársamnak elől elkezdett rohadni a foga, tisztán látszik, ha mosolyog, egy másiknak nagyon csúnya a karja, mert kiskorában ráborult a forróvíz. Ilyenek gúnyolják. Ahelyett, hogy tükörbe néznének. Már az is eszembe jutott, hogy mivel egyre "cikibb" a média szerint kövérnek lenni, ők a lány bántásával akarják elterelni a figyelmet az saját "hibáikról". Mit gondoltok?

A legrosszabb az egészben, hogy pajzsmirigyével van probléma, attól hízott sokat, és bármit tesz, nem tud fogyni. De ha nem lenne beteg, akkor is... rendesen elvégzi a munkáját, sőt... nagyon sajnálom szegényt, nem szeretném, hogy emiatt elmenjen, mert nagyon aranyos lány... Még nekem is lehet akármi betegségem, szülés, én is elhízhatok (de bárki), én biztos nem élném túl, ha ilyeneket kellene átélnem.

2010. júl. 3. 17:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez van mindig:mindenki a másikkal foglalkozik,nemhogy saját magáról alkotna véleményt.Ez alapjáraton undorító.
2010. júl. 3. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az van,hogy egyre kevésbé tolerálják,hanem hogy szimplán bunkók a munkatársaitok :) Bunkók mindig voltak,és mindig lesznek is!
2010. júl. 3. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ők a lány bántásával akarják elterelni a figyelmet az saját "hibáikról"

kb ez a helyzet. Ha leszólnak valakit így, akkor ők többnek jobbnak érezhetik magukat. Ez a szánalmas szar emberek egyik szokása. ilyenkor egy pillanatra megfeletkezheznek saját szálalmas mivoltukról.

2010. júl. 3. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Igazad van. Nem lehet valami kellemes hely az a munkahely irigy, rosszindulatú nők között.
2010. júl. 3. 17:16
 5/9 A kérdező kommentje:
én nagyon úgy érzem, hogy egyre több az olyen mocsok alak, aki úgy akarja magát többnek érezni, hogy mást közben megaláz, megsért, kigúnyol, ahelyett, hogy letenne valamit az asztalra.
2010. júl. 3. 17:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van. Jó példa erre ez az oldal például. :S
2010. júl. 3. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, de miért törvényszerű a pajzsmirigybetegségben szenvedőknek az elhízás? És ez a pajzsmirigybetegség gyógyítható? És még egyet kérdeznék: ez a pajzsmirigyes beteg, tkp mitől hízik?

Mert valaki itten azt állítja, hogy hízni csak kajától lehet. Azt is mondják, hogy sok falás+alig mozgás= elhízás

2010. júl. 5. 22:22
 8/9 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigy

A pajzsmirigy a légcső előtt pajzsszerűen elhelyezkedő belső elválasztású mirigyünk, ami jód és fehérje felhasználásával hormont termel, trijód-tironint (T3) és thyroxint (T4). Ezek mennyiségét az agyalapi mirigy pajzsmirigyserkentő hormonján (TSH) keresztül szabályozza. Ezek a hormonok felelnek a szervezet anyagcsere-bioenergia folyamatainak megfelelő működéséért, a fehérje-szintézisért, szabályozzák a testhőmérsékletünket, oxigén fogyasz-tásunkat, a magzat idegrendszeri fejlődését, csökkentik a koleszterinszintet, elősegítik a szervezet növekedését, felelősek a központi idegrendszer, a szív, a gyomor-bélrendszer és a bőr megfelelő működéséért, és nagymértékben meghatározzák lelkiállapotunkat is.

Ha elégtelenül működik

Amikor a pajzsmirigyhormon szintje még csak kismértékben tér el a normálistól, a tünetek nem jellegzetesek, így általában nem is tulajdonítunk nekik jelentőséget. Enyhe fáradékonyságon és a koncentrációs képesség romlásán kívül más nem érzékelhető. Komolyabb esetben az anyagcsere lelassul, lassabb lesz a mozgás, a beszéd, a gondolkodás is, érdektelenség alakulhat ki, ami könnyen összetéveszthető a depresszióval. Aluszékonyság, hízás, szorulás, fázékonyság lesz jellemző, az arc felpuffad, a haj ritkává és szárazzá válik, gyakran hullik is, csökkent a libidó (nem vágy!). Ilyenkor a bőr hideg, száraz, sápadt és durva. A kezek fájhatnak, a körmök töredeznek, a testen ödémák alakulhatnak ki.

Sajnálatos dolog, hogy sokan a saját kis nyomorúságukat így próbálja csökkenteni, hogy másokat döngölnek a földbe. Ha a csaj nem lenne kövér valószínűleg találnának mást ami miatt szapulhatják.

A másik felvetés elég fura. Bizonyos szempontból egyszerre vagyunk sokkal toleránsabbak és ellenségesebbek.

Ez alatt azt értem hogy az extrém kövérség is meglehetősen gyakori, mégis az utcán (vagy a tükörbe nézelődve) megszóljuk azokat akik egy kicsit túlsúlyosak. Azt hiszem azért reagálunk manapság ilyen agresszívan a teltebb emberekre, mert mindenki érzi a nyomást, hogy szépnek és vékonynak kell lenni és ezért a legtöbben meg is szenvednek, és igazságtalannak érzik, hogy a másiknak nem kell ezzel szívnia.

Én abból a szempontból nem tudom tolerálni a kövér embereket(és is nem azokról beszélek akiken 6-7 kiló felesleg van, hanem a tényleg kövérekről), mert mindenki beszól pl. a dohányosoknak, az alkohol fogyasztóknak, hogy tönkreteszik a szervezetüket holott a túlsúly pont ugyan olyan káros következményekkel jár.(természetesen kivételt képez aki betegség miatt kövér)

2010. júl. 5. 22:46
 9/9 A kérdező kommentje:

csakhogy az senkire nincs ráírva, miért kövér

ugyanúgy kigúnyolják azt aki beteg, meg azt is, aki nem.

szerintem foglalkozzon mindenki a saját dolgával. ha te 40 kg vagy, és az neked jó, miért nem mindegy, hogy néz ki a másik...

2010. júl. 6. 13:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!