Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orrpiercing szúrás utáni...

Orrpiercing szúrás utáni gyulladás?

Figyelt kérdés

Egy hete csináltattam a jobb orrcimpámba egy piercinget – aranyozott színű karikát rakott bele szalonban a srác. Octenisepttel kezdtem fertőtleníteni, de az nem használt. Áttértem betadine-ra és teafaolajra, viszont pár óra múlva ugyanúgy gennyes lesz. Nem szoktam piszkálni sem, pláne nem koszos kézzel hozzá nyúlni.

Ha sminkelek, előtte-utána tiszítom és fertőtlenítem.

Lehet, hogy a fémmel van probléma?

Amúgy nem ez az első pc-m.

2019. márc. 16. 02:25
 1/4 anonim ***** válasza:
De még ne sminkeld. Amugy majd elmúlik. A betadin szerintem jó. Bephanten is. Meg vettem fertőtlenítősprayt. Pc k lassan gyógyulnak sajna. De kitartást.:))
2019. márc. 16. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy hét után mit vársz? Nem 2 nap, mire az begyógyul...
2019. márc. 16. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

gyógyulási idő 4-6 hét, octenisept hidd el, hogy jobb, mint a teafa olaj. A betadine is jó, de színezi a bőrt.

CSAK FOLYADÉKOK, krémekkel, gélekkel nem ápolunk piercinget.

Kivül-belül, fültisztító pálcika segítségével kezeld, napjában 3-5 alkalommal. Smikek és minden más kozmetikum kerülje el messzire a piercinget.

Ne piszkáld, ne mozgasd.

Amennyiben van fémallergiád, úgy igen, lehet a fémmel probléma, ezért is ajánlatos a titán ékszer kezdésnek. Illetve orrékszer esetén az egyenes száras (lehet kampó, pontvégű, barbell...stb.).

2019. márc. 17. 12:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Kicsivel tobb, mint egy hete van meg.

Köszi a tanácsokat, eddig is ezt csinaltam, csupán az utóbbi harom napban használtam teafaolajat, ami tényleg nyugtatta és kevésbé gennyesedett.

Tudom kezelni a lyukat, tudom, hogy ez az egyik leglassabbam gyógyuló piercing, csak anno a septumom nem gennyesedett, pusztán ezért érdeklődtem.

Vagy 2 centis sugárban kíméltem mindenféle kozmetikumtól – naponta sminkelem magam, és napi szinten használok arcápoló krémeket.

2019. márc. 18. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!