Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikor ér véget a periódus?

Mikor ér véget a periódus?

Figyelt kérdés

Alapból nekem nem több négy napnál a menstruációm, van, hogy csak három napos is.

Elkezdtem vezetni egy naplót, hogy tudjam mikor ovulálok, viszont nem vagyok tisztába valamivel.

Szóval az utolsó nap az ilyen egy-két csepp ha jön, szokott lenni. És ha be akarom jelölni a menstruáció végét akkor, akkora jelöljem mikor már teljesen megszűnik a cseppegés is, vagy amikor a folyás?

Tudom, hogy buta kérdés, de épp ezért is van az oldal, hogyha valamire választ kapok okosodjak.

2019. márc. 14. 00:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Akkor van vége, hogyha már semmi nincs, tehát tisztasági, egészségügyi, tampon, kehely akármi nélkül simán elindulsz bárhova.

Viszont az ovulációd nem így tudod a legjobb módon ellenőrizni, ugyanis nem vagyunk gépek. Elsődleges, illetve másodlagos ovulációs tüneteket különböztetünk meg.

Elsődleges:

1. hüvelyváladék-nyák-"folyás" - tojásfehérje állagú,ragacsosabb, nagyobb mennyiségű

2.méhnyak megváltozása - ovuláció idején a méhnyak magasabbra kerül,felpuhul, illetve a méhszáj nyitottá válik (Önvizsgálat! de csak, és kizárólag tiszta kézzel, illetve rövidre vágott körmökkel ajánlott.)

3. Alaphő megváltozása. (Hőmérőzés, minden reggel ugyanabban az időben ajánlott, illetve rögtön felkelés előtt,minimális mozgás megengedett csak-pl. míg a hőmérőért nyúlsz az éjjeliszekrényhez- De jelölni kell az alkoholfogyasztást, gyógyszer szedést, mert változtathat rajta. Illetve eleget kell aludni előtte.

Másodlagos ovulációs tünetek:

Nem jelentkezik minden nőnél, és akinél egyszer-kétszer jelentkezett, nem biztos, hogy továbbra is,rendszeresen fog.

1. pecsételő-közti vérzés "barnázás"

2. ovulációs fájdalmak (menstruációs görcs szerű,vagy szurkáló)

3. Mellek, mellbimbók érzékenysége

Illetve ovuláció-peteérés környékén megnövekedett libidót lehet tapasztalni :)

2019. márc. 14. 02:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. 🙃
2019. márc. 14. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!