Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Autóban 75-80db hangos zene...

Autóban 75-80db hangos zene folyamatos hallgatása okoz halláskárosodást?

Figyelt kérdés

Autóval dolgozom így 1 héten legalább 4-5 nap naponta 4-6 órán keresztül vezetés közben többnyire lehúzott ablaknál hallgatok hangosan zenét (75-80db). Ez károsítja a hallásomat?

Úgy tudom, hogy maradandó halláskárosodást 85db feletti folyamatos zajnak kitéve lehet elszenvedni.

Mi lenne autóban a megfelelő hangerő? Szeretem hangosan hallgatni a zenét de nem akarom ezért tönkretenni a hallásomat.

Továbbá ha a 75-80db károsan hangos akkor füldugóval hallgatva már védve vagyok annyira hogy ne károsodjon a hallásom?

Tudom, hogy le is halkíthatnám de én olyan vagyok hogy szeretem ha hangos és füldugóval is azért érzem hogy hangos viszont közben talán védem magam azzal, hogy nem közvetlenül érkeznek a fülembe a rezgések hanem tompítva vannak kicsit.

Válaszokat előre köszönöm!

2019. febr. 26. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Már most is az van ,ha csak a hangos zenét tudod érzékelni .
2019. febr. 26. 21:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor ezt kifelejtettem. Hallom én a halk zenét is, sőt 2 hónapja voltam üzemorvosnál ahol volt hallásvizsgálat is és ott sem volt semmi gond, hallok tökéletesen mindkét fülemre.

Én csak szeretem ha üvölt a zene, ha hangos. Tudom hogy hangos, egyszerűen hangosan szeretem hallgatni ahogy azt írtam és nem halkan de attól még halkan is hallom.

2019. febr. 26. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Felőlem 100 dB-lel is hallgathatod, de MI A FRANCÉRT húzzák le az ilyen arcok mindig az ablakokat?! Veled ellentétben mi nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy milyen menő (ejtsd: igénytelen tuc-tuc) zenét bőgettek.
2019. febr. 27. 20:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Alright megint tisztázni kell valamit. Annyira hangosan nem hallgatom, hogy kintről is hallani lehessen, az ablak pedig azért van lehúzva hogy jöjjön be a levegő, azért említettem csak meg, mert lehúzott ablaknál talán kevésbé káros mint zárt térben. Nem egy 1000W-os mélynyomó van a csomagtartóban meg 12db 180W-os hangszoró hanem csak 4db kis hangszoró, belül nekem hangos és jól szól kint már nem hallani annyira azért nem hangos.

Akar még valaki kötözködni és el kell mindent magyaráznom vagy jönnek végre hasznos válaszok is?

2019. febr. 28. 00:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm :) Hasznos válasz nem érkezett, 2-en válaszoltak és egyikük sem értette a kérdést.
2019. márc. 3. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Füldugót inkább csak alvás közben használj, forgalomban nem lenne túl szerencsés... Inkább halkabban halgasd a zenét...
2022. dec. 30. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!