Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szénsavas ital után mindig...

Szénsavas ital után mindig csuklanom kell. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés
Azt tudni kell rólam, hogy mindig szénsavas italokat iszom, legtöbbet szódát. És ivás közben mindig rámtör a csuklás kényszer. Nem tudom meginni azt a mennyiséget amit szeretnék, mert csuklok egyet. Miért lehet ez? Mindig csak egyet csuklok. Bocsi ha hülye kérdés és ha rossz kategória, de már nagyon régóta van ez és tökidegesítő.

2019. febr. 21. 20:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia, én pontosan ugyan így vagyok :D de nem jöttem rá, miért van ez. Arra gondoltam, hogy a buborékok, amik ugye levegő, hirtelen jut a rekeszizomhoz valahogyan, mert a sima csuklás is a rekeszizom görcsös összehúzódása.
2019. febr. 21. 21:07
 2/2 anonim ***** válasza:
Van egy ismerősöm, aki szintén csuklik a szénsavas italoktól, de ő ráadásul nagyon hidegen is issza őket. Nem tudom, hogy a szénsav vagy a túl hideg ital okozza a csuklást, én nem iszom se szénsavasat, se hűtőhideg dolgokat, nem is csuklok soha.
2019. febr. 22. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!