A 30 év körüliek mekkora részének kell (ene) rendszeresen gyógyszert szednie?
Nyilván nem a fogamzásgátlásra gondolok.
Magas koleszterinszint, 2-es tópusú cukorbetegség, magas vérnyomás, reflux, autoimmun betegségek, mindennapokat megkeserítő allergia, stb.
Már közelebb vagyok a 40-hez, mint a 30-hoz.
Nincs semmilyen krónikus betegségem, problémám. Semmilyen gyógyszert nem kell szednem.
Szerintem többnek, mint akik most szedik. Sokan el se mennek orvoshoz, azt se tudják ha valami lappangó/kialakulóban lévő bajuk van.
Én kb 25éves koromig nem szedtem semmit, mert nem nagyon jártam orvoshoz...aztán 1x elmentem egy komolyabb kivizsgálásra és bummm 9féle bogyót és kiegészítőt szedek 4éve mér.:(
Szerintem is.
Igazán lelkiismeretesen én se járok orvoshoz.
Koleszterinre alakul, hogy szedni kelljen, a refluxot már réges-régen ki kellett volna vizsgáltatnom, de az se segít a helyzeten, hogy a háziorvos nem küld el csőnyelésre, hanem maga gyógyszerez. Egy magánba munkáltató útján el tudnék menni, de magamat vegyem rá a csőnyelésre?
Van egy tünetem, ami talán a refluxtól van, orvosok se tudják biztosan, de ha nem attól, akkor arra is kellene gyógyszer.
Továbbá ha lelkiismeretes lennék, kivizsgáltatnám a hallásomat is, mert egyértelműen rossz a beszédértésem. Ha valaki halkan beszél pl alapzajban, tuti nem értem.
Szóval így. :D
Egyébként a fentiről tényleg érdekelne statisztika, de nem tudom, készült-e egyáltalán.
Mindig az 50-60 év felettiekről van szó, ha krónikus betegségek, pedig mi se vagyunk egészségesek. A környezetem legalábbis nem igazán az.
40 éves vagyok, van 3 kicsi gyerekünk (legnagyobb 7 éves). Nem járunk gyógyszertárba. Vitaminokat szedünk, odafigyelünk a táplálkozásra. Nálunk nincsenek betegségek, még megfázás se.
Az ismerőseim kb. 30%-a szed vitaminokat és odafigyel, ők sem betegesek. A többieknek mindnek van valami nyűgje, rendszeresen szed valami patikai készítményt.
A fent említett "betegségek" mindegyike (koleszterin, reflux, stb) egy kis odafigyeléssel szépen helyrehozható orvos és orvosságok nélkül is.
Pedig nem minden esetben.
Nekem a koleszterinre rögtön mindenki mondta, hogy zöldségeket esznek, semmi zsírosat és mégis... Amikor a patikában megvettem az Omega3-at, a gyógyszerész is mondta, hogy szerinte nem fog használni, csak majd a gyógyszer.
A reflux pláne. Főleg ha nem is a gyomorsav mennyisége a legfőbb gond, hanem az, hogy nem záródik megfelelően a gyomorszáj és ezért jönnek vissza a szép dolgok....
Legalább kivizsgáltattad, hogy milyen vitaminból vagy ásványi anyaból, nyomelemből van hiányod? Elég azokat szedni, de itt se a táplálékkiegészítő a legjobb megoldás...
Na jó, megpróbálok majd utánakeresni.
Szerintem ilyen felmérés nincs, főleg, mert mint pl én se nyelem le a csövet, sokan mások se mennek orvoshoz meg jaj,én nem szedek gyógyszert stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!