Mikor kell nekem finansziroznom a kórházi, műtéti költségeket? Ha pl. bejelentem a munkáltatómnál, hogy január 31. műtenek. Elmegyek műtétre és közbe kiderül, hogy megszüntetik pl. jan 31. el a munkaviszonyomat?
Ha jól tudom a munkaviszony megszűnését követően még él a TB (nem tudom 30 vagy 90 napig. Ebben nem vagyok biztos). Tehát nem kell fizetni az ellátásért.
Ha nem élne akkor sem kell fizetni a műtétért csak rendezni kell a jogviszonyt (magad után kell fizetni a tb-t).
Sajnos ez a rendszer van.
Előfordul olyan, hogy valaki után jó pár évet nem fizetnek járulékot, mégis jogosult a kezelésekre.
Legalábbis az ilyen gyógyfürdő, gyógytorna, fizioterápia.
Ez tapasztalat, mert nem utasítottak el, vagy nem jelezték, hogy gond lenne, kaptam még utiköltséget is.
Ja, akkor 2 dologról van szó.
Ha van TB jogosultságod, akkor ellátnak ha a TB terhére veszel igénybe eü szolgáltatást. Ha a jogviszony nincs rendezve, akkor utólag megkeres a NAV emiatt, de az nem történik meg azonnal. Ingyenes ellátás nincs.
Ezzel sajnos sokan nincsnek tisztában.
Amennyiben egy munkáltató valkit bejelent a tb. fele onnantól nincs gond az ellátással. A munkáltató megszünhet stb. amennyiben nem jelenti ki a munkavállalót annak rendezett marad a tb.je.
Föggetlenül attól, hogy egy fillér járulék megy-e a nav fele.
Az "nem gond" ha a járulék adatok nem tartalmaznak adatot. A biztosítási jogviszony legyen rendezett.
Sokan dolgoznak gyanútlanul, mert "be vannak jelentve" végén kiderül, hogy a bejelentés nem jelent egyet a szolgálati idővel ami beleszámít pl. a nyugdíjba :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!