Tüdőszűrőbe kell beutaló?
Az első hülyeségeket írt. NEM csak panasz esetén lehet menni - évente egyszer AJÁNLOTT a szűrés panasz nélkül is (pontosan azért, mert egyes betegségeket már akkor ki lehet szűrni, amikor még tünetek nincsenek).
És NEM kell beutaló sem.
Viszont 40 éves kor alatt valóban fizetni kell, ill. akkor is, ha nem a területileg illetékes szűrőállomásra megy valaki.
Érdemes lenne felhívnod őket előbb, mert van, ahol csak időpontra lehet menni.
Egyébként meg nem tudom, milyen orvosnál voltál - de ha nem tüdőgyógyásznál, akkor menj oda, mert ha ő küld, akkor díjmentes a szűrés. Viszont a tüdőgyógyászatra meg kell beutaló.
1. A kérdező nem írta, hogy volt egy éven belül, tehát ok nélkül feltételezted ezt.
2. Egy rakás munkahelyen nem kell alkalmassági, így tüdőszűrő sem. Vagy van olyan, hogy van alkalmassági, de tüdőszűrőt nem kérnek. Szóval NEM tudja mindenki.
3. Az időbeli korlátozást és a beutalót törvény szabályozza, tehát az egész ország területén érvényes, nem csak az én lakhelyemen.
Az én lakhelyemen meg pont nem kell előre időpontot kérni, csak olvastam, hogy van, ahol kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!