Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Amikor valakinek leesik a...

Amikor valakinek leesik a vércukra, azt a túlzott inzulin termelődés okozza, vagy valami más?

Figyelt kérdés
2018. dec. 12. 07:47
 1/4 anonim válasza:
Inkább az, hogy nem vissz be elég glukózt! Gyakoribb eset mikor alul működik a hasnyálmirigy és Nem termel elég inzulint a cukrok energiává alakításához, nem pedig fordítva.
2018. dec. 12. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
De akkor felmegy a vércukor nem pedig le, nem?
2018. dec. 12. 08:34
 3/4 anonim ***** válasza:

A cukor háztartás zavarai főleg olyanoknal fordul elő, akik diabéteszesek. Nincs úgy kontrollalva mint az egeszsegeseknel.

Pl ha valaki inzulinnal szúrja magát, akkor ha nem eszik utána, akkor leesik a vercukor szintje.

Gyakorlatilag a cukor és az inzulin nincs összhangban és ezért alakul ki ilyen ingadozás.

2018. dec. 12. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Én arra gondolok amikor a cukor túlzott inzulintermelést okoz. Ez a diabétesz előtti állapot s ha helyesen kezelik akkor a diabétesz nem, vagy később alakul ki.

De magát a folyamatot nem értem.

Eddig azt hittem, hogy a szervezet ilyenkor allergiaszerűen túlreagálja a cukrot, túl sok inzulint termel ami túl sok cukrot bont le.

De mélyebben utána olvasva valami mást valami bonyolultabbat olvasok. Olyasmit, hogy az inzulin nem lebontja a cukrot hanem lehetővé teszi, hogy bejusson a cukor a sejten belülre, azonban a sejt receptorai sérültek s emiatt nem jut be a cukor. Pontosabban lassabban jut be. A szervezet meg csak emeli és emeli az inzulinszintet így oldja meg a helyzetet. Ez azonban hosszútávon a hasnyálmirigy tönkremenetelét okozza, valamint gyakran túl magas emiatt az inzulinszint s ez pedig méreg a szervezetben, s egyéb problémákat okoz, főleg hosszútávon.


Azt nem értem, hogy ilyenkor miért esik le végül a cukor amikor nem kevés hanem épphogy túl sok az inzulin. Eddig azt hittem, lebontja valamivé (akkor is kérdés hogy mivé) de most nem ezt olvastam. Akkor a sejten belülre kerül végül a cukor a vérből de annyira hogy ott kevés marad? vagy ennél is bonyolultabb?


Igazából azt a folyamatot próbálom megérteni, amit ajánlanak cukorproblémás embernek, hogy tartson magánál kockacukrot s ilyenkor egyen kettőt.

Azt a folyamatot akarom megérteni, hogy ha a cukortól esik le a vércukor (mondom nem a diabetesről van szó hanem a kérdésben szereplő inzulin termelésről, inzulint termelő szervezetű emberről) s ez a "cukor leviteli folyamat" tart helyes e akkor enni cukrot? Nem akkor kéne e enni amikor a leviteli folyamat véget ért s a szervezet már a cukor visszanyerésével foglalkozik? S akkor ezt segítve fogyasztani cukrot. Hogy lehet ezt jól belőni?

2018. dec. 12. 09:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!