Túleröltetéstől lehet hangszálgyulladást kapni?
Heti 6 alkalommal van ének órám + 1× kórus. Rengeteget énekelünk és nagyon magasan, úgy hogy előtte nem énekelünk be (hiába szólunk a tanárnak). Éneklés közbe is nagyon fáj a torkunk de nekem 3 napja elkezdett égetni a "torkom", berekedtem és alig birok beszélni ( a torkom nincsen begyulladva, voltunk vele dokinál)
Ez lehet a túlerőltetéstől, hangszálgyulladás előjele?
Lehet, igen.
Milyen suli ez? Az óraszámból ítélve ének tagozatos, ott viszont profi tanároknak kellene lenniük, akik nem hanyagolják el a beéneklést...
Minden esetre jelezzétek nyomatékosan a tanárnak a problémát, ha kell, akkor szülőket bevonva.
Amíg meg nem oldódik, simán be tudsz énekelni egyedül is, óra előtti szünetben.
Igen ének tagozatra járok és most kaptunk új tanárt mert az előző elment szűlni. Csak azért lett ő mert ő volt az egyedüli jelentkező de ez is csak azért mert a többi tanárt és jelentkezőt egyaránt negfenyegette de ez bonyolult.
Hiába szólunk a tanárnak órán vagy küldtünk be szülőket szólni semmi nem változott. Az óra előtti beénekléssel annyi a gond hogy a zongora az diákoknak tabu és anélkül elég nehéz beénekelni
Ha szülői jelzésre sem változott semmi, akkor a következő kör, hogy a szülők mielőbb felkeresik az igazgatóságot. Az igazgatónak van utasítási joga, ő a főnöke a tanároknak (a munkáltatói jogok gyakorlója, hogy a jogi kifejezést használjam).
Nem tudom, azt hogy érted, hogy zongora nélkül nem lehet beénekelni (vagy nehézkes, bocs, elfelejtettem). Egy sima furulyával/fuvolával/akármivel is meg lehet adni a kezdőhangot, szépen kis szekundonként lépegetve felfelé, vagy akár egy gyakorlottabb énekes is megoldhatja egy szál hangvillával (én is szoktam így beénekeltetni).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!