Vért adni egészségtelen?
Figyelt kérdés
Úgy értem, ha többször, rendszeresen adsz vért, nem röviditi meg az életedet?
nagy megterhelés lehet a szervezetnek meg a gerincvelőnek újabb 1l vért termelni..
2010. jún. 26. 16:33
1/4 anonim válasza:
nem nem egészségtelen sőt sokszor orvosok írják elő a vér frissítése érdekében, és a szervezetednek nem jelent gondod a vér előállítása megfelelő folyadék és táplálék bejuatása mellet.Egyébként 3 havonta lehet vért adni legalábbis nálunk a szervezett véradáson:)
remélem segítettem
2/4 anonim 

válasza:

a véred amúgy is cserélődik, nem az lötyög benned életed végéig, ami megszületésedkor benned van, tehát a testednek ez egy teljesen természetes folyamat. Egyik ismerősöm rendszeresen jár ő már tisztára kész van a 3 hónap végére hogy mehessen vért adni, azt mondja utána sokkal jobban érzi magát a bőrében. Személyes tapasztalaton nincs mivel én sajnos nem adhatok.
3/4 A kérdező kommentje:
17:01 erre nem is gondoltam
köszi a válaszokat
2010. jún. 26. 19:12
4/4 anonim 

válasza:

nagyon is természetes folyamat. és tényleh amugy is cserélődik benned a véred lebontja a szervezeted. Vérvételnél felfrissül a szervezet, sőt még az agy is jobban fog. Diák lávén mondták nekünk az egészségügyi fősulin hogy vizsgák elött menjünk el mert megvan a jótékony hatása... és bátorság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!