Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi állhat az évek óta tartó...

Mi állhat az évek óta tartó köhögés, torok köszörülés hátterében?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak van ilyen problémája, és aggódok, mert pár éve nem hallottam ennyiszer. Most tényleg fél percenként köszörüli a torkát, néha köhög is mellé. Nem szárazköhögés jellengű szerintem, picit hurutosnak hat. Vannak olyan időszakok, amikor picit alábbhagy. Sokat bibiklizik a hidegben, és eléggé stresszes élete van a munkahelye meg a rokonok miatt.
2018. nov. 10. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet reflux, hörghurut, de stressz is okozhatja.
2018. nov. 10. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:
A kérdés utolsó mondatából úgy gondolom hogy úgynevezett pszichogén köhögés lehet. Nekem is volt már néhányszor, a leghosszabb időszak kb. 1 évig tartott.
2018. nov. 10. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek okozhatnak köhögést. Mindenképp a tüdőgondozóba kell elmennie. Nekem is ott cserélték le a gyógyszerem. Ott röntgent is csinálnak.
2018. nov. 10. 18:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem reflux, az biztos. A pszichogén köhögés elég valószínű, mert tényleg stresszes időszakban jön elő jobban. A vérnyomása elég alacsony. A koleszterinje magas, ami szintén a stressz eredménye szerintem. Azért ráveszem, hogy menjen el egy vizsgálatra. A stressz meg remélem, hogy a munkával megszűnik.
2018. nov. 10. 21:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Mármint ha nyugdíjba megy megszűnik.
2018. nov. 10. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!