Mi állhat az évek óta tartó köhögés, torok köszörülés hátterében?
Figyelt kérdés
Édesanyámnak van ilyen problémája, és aggódok, mert pár éve nem hallottam ennyiszer. Most tényleg fél percenként köszörüli a torkát, néha köhög is mellé. Nem szárazköhögés jellengű szerintem, picit hurutosnak hat. Vannak olyan időszakok, amikor picit alábbhagy. Sokat bibiklizik a hidegben, és eléggé stresszes élete van a munkahelye meg a rokonok miatt.2018. nov. 10. 16:47
1/5 anonim válasza:
Lehet reflux, hörghurut, de stressz is okozhatja.
2/5 anonim válasza:
A kérdés utolsó mondatából úgy gondolom hogy úgynevezett pszichogén köhögés lehet. Nekem is volt már néhányszor, a leghosszabb időszak kb. 1 évig tartott.
3/5 anonim válasza:
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek okozhatnak köhögést. Mindenképp a tüdőgondozóba kell elmennie. Nekem is ott cserélték le a gyógyszerem. Ott röntgent is csinálnak.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem reflux, az biztos. A pszichogén köhögés elég valószínű, mert tényleg stresszes időszakban jön elő jobban. A vérnyomása elég alacsony. A koleszterinje magas, ami szintén a stressz eredménye szerintem. Azért ráveszem, hogy menjen el egy vizsgálatra. A stressz meg remélem, hogy a munkával megszűnik.
2018. nov. 10. 21:50
5/5 A kérdező kommentje:
Mármint ha nyugdíjba megy megszűnik.
2018. nov. 10. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!