Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Többet nem fogyasztok alkoholt...

Többet nem fogyasztok alkoholt. Ki tart velem? (többi lennt)

Figyelt kérdés
Nos 20 éves srác/férfi vagyok végeztem a sulival(technikusi, nyelvizsgák), lassan dolgozok.Az elmúlt pár év(főleg a szakmaiak nagyon lazák voltak, és mi is így viszonyultunk ehhez.Nem vagyok alkoholista félre értés ne essék, de még most is előfordult olyan, hogy egy héten kétszer is ittunk.Nem szeretek visszagondolni arra, hogy ilyenkor mit csináltam ill. csináltunk. A legfontosabb, hogy hátralévő életembe egy korty alkoholt se akarok fogyasztani, mind az egészségem, mind pl spórolás céljából is mivel vannak terveim. Nos ehhez keresek partnert(eket), akik úgy érzik ők is szeretnék ezt vállalni.
2010. jún. 25. 10:17
 1/5 Beatrix17 ***** válasza:

Ha ez segit,én sem iszom!15-17évesen többet iszogattam,mint most,26évesen!Az a"baj",hogy berugni nem tudtam soha,akkor meg minek mérgezzem magam?13éves korom óta dohányzom,de lassan le fogom tenni,mert 1év mulva belekezdünk a szaporodásba!

Ugyhogy partnered vagyok:)

2010. jún. 25. 10:25
 2/5 anonim ***** válasza:

akkor pezsgővel se fogsz koccantani szülinapon, esküvőn, ugye?:P vagy újévkor...

ugyan. nem arról van szó, h alkoholt fogyasztasz-e, hanem hogy mennyit! napi egy dl vörösbor pl. nem árt meg. nyilván nem szemetet kell inni, de az más téma.

2010. jún. 25. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Heti 2 ivás nagyon nem sok, csak nem kell annyira berúgni. Én 18-20 évesen minden nap ittam, de alig rúgtam be. Azóta már én is kevesebbet iszok, bár anyagi szempontból még így is sok, de egészségügyileg biztos nem.

22/F

2010. jún. 25. 10:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Én szívesen csatlakozom.

Azt nem ígérem, hogy soha egy kortyot sem, de azt igen, hogy eztán sem többet, mint eddig.

Nem szeretem az alkoholt, egyiket sem, se pezsgő, se bor, se tömény. Talán egy kis likőr vagy koktél, de az is max fél pohár, aztán már nem kívánom.

Sosem rúgtam még be, amit kicsit hiányolok, de szerintem jóval hamarabb jönne vissza az egész, mint hogy akár becsiccsentsek, így inkább nem tesztelem.

Neked sok szerencsét ls kitartást kívánok!

U.i.: Azért ha megfogadsz egy jó tanácsot, alkalmanként nem árt egy kis pia, pl valóban szülinap, szilveszter, stb.

18/L

2010. jún. 25. 10:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen jogos a kérdés. De mivel elhatározásom nagy(számomra), úgy érzem le tudok mondani az ilyen ünnepek megszokott koccintásáról, mivel ki lehet jelenteni, hogy nem ártalmas, de ha a kitűzésemmel ellentétbe van és úgymond veszélyeztetné a "tervem" így ilyen alkalomból se fogok inni. Amúgy pont jővőhéten lesz testvérem születésnapja szóval ez majd eldől:)ma meg péntek bulizni is megyek. Szóval kísértésből lesz elég.
2010. jún. 25. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!