Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire valószínű, hogy...

Mennyire valószínű, hogy petefészekciszta okozhat derék és keresztcsont-fájdalmakat?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy cisztának lehet derékfájás a tünete, de mennyire jellemző ez? 6 cm-t meghaladó, komplex ciszta, petefészek körüli területen. Orvos azt mondta fél év múlva kontroll, ha nem tűnik el addigra, akkor műteni kell.

Tervben van, hogy elmegyek orthopédiára a derék és keresztcsont-tünetekkel, de addig is örülnék, ha kapnék valami véleményt ezzel kapcsolatban.Derékfájdalom időszakosan enyhül, de teljesen nem múlik el. Nem éles, inkább tompa jellegű, olyan "be van merevedve, nem tudok lehajolni, mert leszakad" érzés. Illetve ez azzal társul, hogy időnként alig tudok megmaradni a hátsómon, annyira kellemetlen érzés van a keresztcsontom körül, és a farpofákra is kiterjedve. Kérdésem, hogy szerintetek mennyire valószínű, hogy egy ekkora ciszta nyom valami olyan ideget, ami okozhatja ezeknek a területeknek a fájdalmát, diszkomfort érzetét?Fájdalomcsillapító nem igazán használ rá, sok fajtát kipróbáltam. A petefészek bal oldalán van a ciszta, van, hogy egyáltalán nem érzem napokig, máskor meg mindkét oldalon fáj, kisugárzik a jobb oldalra is. Orvos nem volt valami bőbeszédű, annyit mondott, akár okozhatja a derékfájást, mert nagy, de nem törvényszerű. Nem jutottam sokkal előrébb..27/n

2018. nov. 1. 13:18
 1/3 A kérdező kommentje:
"Bal ovarium régiójában 65x 60x 50 mm nagyságú többrekeszes, cystosus, inhomogén, éles kontúrú képlet, mely jelintenzitása alapján leginkább bevérzett, szolid elemeket is tartalmazó komplex cisztának felel meg"
2018. nov. 1. 13:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem 5 centis ciszta volt mindkét petefészkemen, én csak elöl éreztem szúrós, görcsös fájdalmat, persze nem kizárt, hogy attól van. Nekem sajnos nem tűnt el, megműtöttek tavaly januárban.

N/20

2018. nov. 1. 13:32
 3/3 anonim válasza:
Először is gondold végig, miért alakulhatott ki ekkora ciszta a petefészkedben, gyerekkel, párkapcsolattal, termékenységgel kapcsolatos problémák lehetnek a háttérben. Ha erre rájössz és kielemzed és megpróbálsz rajta változtatni, vagy elfogadod, akkor magától elkezd felszívódni a ciszta, pont annyi idő kell hozzá, mint amennyi időalatt a konfliktus létrejött, lehet az egy év is, vagy több. Közben menj el háziorvoshoz, aki reumatológiára, ortopédiára is elküld, ahol megnézik, nem-e a gerinc rendellenessége okozza a fájdalmat. Ez egy röntgen. A gerinc rendellenességeinek más lelki vonatkozásai vannak. Bármi van, azt javaslom, ne parázd túl, a gyógyulásra koncentrálj és ne a sajnálkozásra. És ha kiderítetted miért, akkor próbáld elkerülni azt a szituációt(pl rossz párkapcsolat, szexuális hiány vagy ellenkezője, öregedéstől való félelem,gyerekvállalástól való félelem, stb...)
2018. nov. 4. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!