Milyen ülő eszközt vegyek íróasztalhoz?
Ülő munkát végzek otthon, és érzem, hogy már rossz a gerincem/hátam. Az oké, hogy a gyógytornász elküldött tornázni meg úszni, de szeretném a székemet is egészségesre cserélni.
Vegyek labdát? Ha igen milyet? Vagy mi a véleményetek az ikea nilserik ülőtámaszáról?
Székre nem tudok most többszázezret költeni, de ha 50-100 között tudtok olyat, ami jó a hátnak, akkor azt is várom.
Szia, nézd meg ezeket:
Amúgy meg egy jó csontkovács is sokat segíthet. Én félévente 2x megyek és nem fáj sehol. A gyógytorna az csak simogatás..legalábbis nekem.
18 ezerért vettem egy széket. Tökéletes. Lehet rajta mindent állítani. Kipróbáltam az áruházban kb. 20-at. Mindegyikbe beleültem. Aztán ezt éreztem kényelmesnek. Nem kell 100 ezres meg valami speciális szék.
Csak a labda nem jó. Nem jó, ha egész nap azon ülsz. Arra jó, hogy egy ideig azt használd. Ugyanúgy az ülőpárnák is. Csak egy ideig használhatók. Különben túl megterhelő.
Ja, és a legfontosabb, meg kell tanulni helyesen ülni. A legszuperebb széken is lehet rosszul, pl. lecsúszva, görnyedten ülni. De ebben, meg majd a szék beállításában is, tud segíteni a gyógytornász. Sőt, ismerek olyan gyógytornászt, aki elmegy a pácienseivel széket is venni.
A térdeplőszék nekem bevált, egyik kolléganőm nem tudja használni, mert "kivan" a térde.
Mindenképp próbáld ki, pl állítható-e olyan magasra, amilyen neked kell, illetve esetleg váltogasd munka közben az ülőalkalmatosságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!