Ha megbökött egy ismeretlen fecskendő, akkor mennyi idő alatt jelentkeznének a tünetek ha elkaptam valamit?
Figyelt kérdés
A fővárosban egy romos épületben belerúgtam egy fecskendőbe ami átszúrta a cipőm, és beleállt a lábamba. Na most én ezek után megkérdeztem egy dokit, és be kellett volna mennem vérvételre, de ezért jó 10e-ret kellett volna fizetnem. Na de nekem nem volt erre pénzem, így nem is mentem el. Ez már 3 hónapja történt, azóta semmi jele nincs hogy elkaptam volna valamit. Akkor most már valószínűleg minden rendben lesz, ugye?2018. okt. 28. 12:29
1/8 anonim válasza:
Menj el plazmát adni,ha gond van ott úgy is kiderül!(akkor nem adhatsz,de megtudod,hogy gond van)
2/8 anonim válasza:
Sajnos nem tudlak megnyugtatni. A hepa C-nek és a HIV-nek is több év a lappangási ideje és a rossz az egészben az, hogy a fertőzés után egy jó ideig ki sem lehet mutatni őket. Ami mégis pozitív lehet, hogy ezek a kórokozók főként közvetlen vérrel/testnedvvel fertőznek és kisebb az esélye a fertőzésnek egy hosszabb ideje ott álló tű esetében.
3/8 anonim válasza:
Hát én nem mertem volna ennyire lazán venni a dolgot. Egy romos épületben mégis miért lenne fecskendő, ha nem azért, mert herkások szurkálták maguk vele? Menj el szűrésre, 4 hónap után már szerintem a legtöbb betegségre valid eredményt ad.
4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy olyan 2 hete kezdtem az új munkahelyemen ahol kellett vizeletet adni. Van rá esély hogy ott néznek ilyen lehetséges betegségeket is? (Egyébként eléggé félek hogy vért adjak, és megbökjenek egy tűvel..)
2018. okt. 28. 12:43
5/8 anonim válasza:
Vizeletből nem lehet kimutatni ezeket max. végső stádiumban, még általános vérképpel sem lappangás alatt, kizárólag speciális vérteszttel.
6/8 anonim válasza:
Vizeletből nem néznek ilyesmit. Egyébként, ha akkor bemész az infectológia ambulanciára ott leveszik a vért majd 3 hónap múlva ismét a kontroll miatt és ingyen.
7/8 A kérdező kommentje:
Ok. Értem. Így lehet hogy azért kellett volna majdnem 15 rugót fizetni a tesztért...
2018. okt. 28. 12:48
8/8 A kérdező kommentje:
Hát jó - Rendben - Köszönöm a válaszokat! Akkor majd meglátom mi lesz :)
2018. okt. 28. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!