Szombat óta fel van dagadva az arcom egyik oldalt, alul az államnál. Mit jelent ez?
Ma már jobb, kevésbé van feldagadva, alig látszik, de azért még mindig duzzadt. Az egyik őrlőfogam letört, ezért már hiányzik, a mellette levő kisőrlő meg kicsit szuvas (azt hiszem legalábbis, nem látom jól). Azt hiszem, hogy az ínyem van feldagadva, az látszik az arcomon is, de nem pont a fog mellett az íny, hanem lejjebb, vagy lehet, hogy az inkább már az arc belső része...Fáj, de érdekes, hogy már kisebb, mint volt. Mit csináljak vele? Voltaren (tabletta vagy gél) leviszi a duzzanatot? Vagy valami más gyógyszer? A másik oldalon is van egy szuvas fogam, ott is feldagadt már 1-2x, de mindig elmúlt, azért gondolom, hogy talán most is el fog. Mi lehet ez? Lehet, hogy csonthártyagyulladás? Vagy majd elmúlik ez is, mint máskor?
Amúgy egiyk este fájt a fogam kicsit, nem nagyon, és réfeküdtem pont arra a helyre, mert olyankor jobb szokott lenni. Lehet, hogy ettől is feldagadhat, hogyha nyomás van a fájdalomra? Máskor is ettől dagadt fel szerintem a másik oldalon, azért is múlhatott el 1-2 nap alatt.
Végülis az érdekelne, milyen gyógyszer vagy gél viszi le a duzzanatot.
Ha letört, és szuvas fogaid vannak, miért nem mész el rögtön a fogorvoshoz? Miért halogatod? Nem fog magától elmúlni.
A duzzanatra meg a legjobb a jegelés, pl. fagyasztott zöldség vagy jégkockák zacskóba, és azt rakd bele egy rongyba/törölközőbe, így helyezd rá a duzzanatra. Egyszerre 10 percnél tovább ne hűtsd, mert fagyási sérülést szenvedhetsz.
menj el fogorvoshoz, a gyulladt fogat antibiotikummal kell kezelni, amit ő ír fel receptre. utána, ha lement a gyulladás, a dagadás, kezelni kell a fogat! ha nem kezeli doki, akkor folyamatosan begyulladhat, plusz rámehet a füledre, ízületeidre...stb. a gyulladás, ami bizony nagy baj. ráadásul lehet, hogy most csak tömni kell, de ha sokáig hagyod méég romlani, húzás lesz!
32N
Köszi a válaszokat. Sajnos anyagilag nagyon rosszul állok, nem nagyon tudok dokihoz menni:((
Nem tudtok valamilyen gyógyszert vagy gélt, amivel lemegy a duzzanat? A fogorvos sem tud semmit csinálni úgysem, amíg duzzanat van, nem?
És ha a genny kifakad, akkor mi történik? Az jó, vagy rossz?
Elmegyek dokihoz, csak (mivel romániai vagyok) várnom kell, amíg meg tudom csinálni a taj-kártyát, mert a drágák nem fogadják el az uniós egészségügyi kártyát (illetve elfogadják, ha perkálok...tudnám, hogy akkor mégis mire jó az uniós kártya, miért nem elég a román).
Köszi a válaszokat, amúgy már sokkal jobban néz ki, alig van duzzanat is. Érdekesen működik az emberi szervezet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!