Ez az Irritábilis bélszindróma tünetei lehetnek?
Mindig is bél és gyomorproblémás voltam, de a legdurvább tünetek kb egy hónapja jelentkeztek.
Folyamatos alhasi görcs, hasonló mint a menstruációkor, de olykor a köldököm körül és a bordáim alatt is jelen van.
Van, hogy napokig nem tudok WC-te menni ha mégis, akkor erőlködnem kell és általában hasmenéssel végződik, vagy csak nagyon csekély mennyiségű “bélsár” távozik, nagy kínok árán és a fájdalom persze nem szűnik utána sem.
Folytonos puffadás, de kívülről is jól láthatóan, gázok, amik szintén nem tudnak távozni valamiért és ettől folyamatos feszülést érzek a hasamban.
A hányinger már csak hab a tortán, bár az legalább 5 éve normális nálam. Volt olyan időszakom, hogy rutinszerűen rohantam reggelente a mosdóba a “reggeli rosszullét/hányinger miatt.
Nőgyógyászati úton mindenféle vizsgálatot elvégeztek, ultrahanggal stb a méhek környékén minden rendben, a beleimben sem találtak semmi nem oda illőt, így csak pislogtak rám nagyokat az orvosok.
A ténynek örülök, hogy “ezek szerint” nincs komolyabb baj, de hazafele jövet a sírás kerülgetett, egyértelmű panaszaim vannak, de mégsem találnak rá megoldást.
Később olvastam erről a szindrómáról. Akinek igazoltan ez a betegsége, vagy tudja/ismeri a tüneteit, tudna nekem segíteni felismerni és kezelni azt?
Előre is köszönöm.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!