Hogyan mondjam el az orvosomnak hogy depressziós vagyok?
Figyelt kérdés
Nemrég elköltöztünk és új orvoshoz járok. Nagyjából 3 éve vagyok depressziós és az anyám is tudnak róla (amikor elmondtam neki azt válaszolta hogy tudja) és megbeszéltük hogy elmegyek pszichológushoz de, nem tudom hogy mondjam el az orvosnak (mert mégsem mehetek oda az első alkalommal és közölhetem vele hogy depresszióm van).2018. aug. 21. 20:51
1/6 anonim válasza:
Doktor úr, hadd mondjam el, hogy depressziós vagyok.
2/6 anonim válasza:
Már miért ne mondhatnád el? Azt írtad új orvoshoz jársz. Ebből arra következtetek, hogy van egy régi is. És gondolom valami orvosi papírod is van róla hogy beteg vagy. Szval csak odaadod neki azt és kész
3/6 anonim válasza:
Ha nem látott még orvos az öndiagnózis. Amúgy de elmondhatod az orvosodnak, hogy mire gyanakszol, miket érzel és majd ő felállítja a megfelelő diagnózist.
"Dr Úr/Nő úgy érzem depressziós vagyok, levert vagyok, rossz a közérzetem stb stb" Ha felsorolod az érzéseid és beszélgettek felfogja ismerni a pontos bajod.
ui: én is depresszióval indultam pszichiáterhez, kiderült, hogy "csak" szorongás
4/6 anonim válasza:
Nyugodtan megmondhatod! Az orvos előtt nincs mit szégyellni!
5/6 anonim válasza:
Mármint új háziorvos? Kezelt depressziód van? Akkor gondolom, az anyagodban, amit átküld a régi orvos az újnak, úgyis benne lesz. Ha meg nem, az új orvos úgyis kikérdez első alkalommal. Ha meg nem szedsz rá gyógyszert, akkor fölösleges elmondani. Vagy az új orvostól akarsz beutalót tb finanszírozott pszichológushoz?
6/6 A kérdező kommentje:
A régi orvosom nem tudott róla, 3. válaszoló valószínűleg a te ötleted fogom használni ha legközelebb megyek. Köszönöm mindenkinek!
2018. aug. 22. 00:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!