26 évesen még mindig pattanások?
Sziasztok!
Kamaszkorom óta küzdök pattanásokkal. Most töltöttem a 26-ot és kezdek belefáradni, rengeteg mindent kipróbáltam de hosszú távon semmi sem bizonyult túl jónak. Nem is azzal van a problémám, hogy eltüntessem mert az már relatív jól megy, hanem azzal, hogy megelőzzem a kialakulásukat. Olyankor hullámokban jönnek elő, többnyire egy helyen. Mostanában előszeretettel a hátul a nyakamon és a tarkómon a hajas fejbőrön. Arcomon, nyakamon elől is plusz a hátamon. Többnyire gyulladt és kellemetlen közèrzetet is okoz emiatt és az önbizalmam is meglehetősen rombolja. Van amikor mind eltünik, de pár nap vagy egy hét és újabb hullám jön. Próbáltam méregtelenítő kúrákat de jelentősen attól sem változott. Figyeltem az étrendem de bármit változtattam nem éreztem nagy különbséget, spontán hullámok kisebb kihagyással ugyanúgy jönnek, ilyenkor 5-10 is általában egymáshoz közel. Azt észrevettem, mintha édességektől, chipsektől, tartósított vagy rossz minőségű ételektől kialakulhat hullám, de nem hiszem, hogy ez lenne az ok mivel azóta az édességekről is lemondtam és mégis jelentkezik. A bőröm zsíros, de nem extrémen, rendszeresen ápolom a bőröm. Nem dohányzom és alkoholt csak ritkán fogyasztom.Gyógyszert sem szedek. Nagyon örülnék pár hasznos információnak! Köszönöm!
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!